Rainer Saad • 27 aprill 2016

Stefan Andersson: müüsin Tallinki aktsiad liiga vara

Sven Einar Stefan Andersson on Tallinki suhtes üha pessimistlikum.  Foto: Eiko Kink

Rootslasest investor Stefan Andersson tunnistas, et loobus Tallinki aktsiatest liiga vara.

„Tallinkist pole ma viimasel ajal nii palju mõelnud, võin vaid tõdeda, et müüsin liiga vara,“ ütles Andersson. „Aga need argumendid, mida mainisin Äripäeva artiklis, on minu meelest endiselt jõus. Nafta hind on vahepeal natuke tõusnud.“

Märtsi alguses avaldatud artiklis ütles Andersson, et pööras Tallinkile mitmel põhjusel selja. Ta möönis, et kiirlaev Superstar on prahtimislepingul ja tõenäoliselt on see leping üpris kallis. „Kuigi laenuintress oli kõrge, on ilmselt prahtimiskulu palju kõrgem,“ ütles Andersson.

Tallinki aktsiate müügiotsusele aitas Anderssoni sõnul kaasa ka see, et tänavu langevad ära Silja Europa prahtimistulud. Ta täpsustas, et täpsed numbrid pole küll teada, aga ilmselt oli prahtimine mullu väga kasumlik. Ka ei uskunud ta nafta hinna langust sel aastal. „Naftainvesteeringud üle maailma kukuvad. Norras pole pärast jõule ühtegi puurimisluba antud,“ sõnas ta.

Tallinki aktsia tõusis eile peaaegu 6 protsenti, kuna laevakompanii teatas, et tahab dividendideks maksta kogu enda eelmise aasta kasumi. Aasta algusest on aktsia kerkinud 14,35 protsenti.

Hetkel kuum