Mait Kraun • 29. aprill 2016 kell 16:00

Icahn: tasumise tund on lähedal

Carl Icahn  Foto: EPA

Miljardärist investor Carl Icahn ütles, et ta on USA turgude osas „äärmiselt ettevaatlik.“

„Ma usun, et tasumise tund tuleb juhul, kui majandus fiskaalset stimuleerimist ei saa,“ ütles ta. Ta lisas, et Föderaalreserv hoiab intressimäärad madalal, mille tõttu võivad tekkida „tohutud varamullid,“ vahendab CNBC.

Icahni arvates peaks USA valitsus rohkem raha kulutama, mis peaks majandust elavdama.

„Minu jaoks on olnud sümpaatne vabariiklaste partei. Tõsi, ma toetan Donald Trumpi, aga ma olen majanduslikult pigem keskel. Probleem on selles, et vabariiklaste kontrolli all oleval Kongressil on kinnine mõtteviis, et defitsiit on halb. See on peaaegu haiguslik.“

Defitsiidi pärast Ichani sõnul muretsema ei pea, sest inflatsioon on madal ning dollar on jätkuvalt maailma reservvaluuta. „Riik ei ole ettevõte,“ lisas ta.

Investeerimise poole pealt arvas Ichan, et praegu leiab häid võimalusi toorainesektorist. Samas on Icahn veendunud, et toorainete hinnalangus ei ole veel läbi. Seega pikaajaliselt tema sinna veel ei investeeriks.

Hetkel kuum