Briti ettevõtjad üha pessimistlikumad

05. juuli 2016, 11:00
Ettevõtjad on Briti majanduse tuleviku suhtes negatiivselt meelestatud.
https://www.aripaev.ee/storyimage/EA/20160705/BORS/160709913/AR/0/AR-160709913.jpg

Värskest uuringust selgub, et Suurbritannia ettevõtjad on pärast Suurbritannia referendumit üha pessimistlikumaks muutumas, vahendab Reuters.

Ettevõtjate pessimism annab seega märku sellest, et firmaomanikud kardavad Brexiti-järgse Suurbritannia majanduse arengusuundade pärast.

Täna avaldatud uuringust selgus, et järgnevat 12 kuud silmas pidades on 48% Briti ettevõtjatest Suurbritannia majanduse käekäigu suhtes pigem negatiivselt meelestatud. Enne 23. juunil toimunud referendumit oli sama näitaja 25%.

Suurbritannia otsus Euroopa Liidust lahkuda on vallandanud nii sisepoliitilise kaose kui ka Briti naela languse. Tõsi, viimane eile küll peatus seoses riigi rahandusministri George Osborne’i väljaütlemistega, mis puudutasid riigi majanduse elavdamist.

Suurbritannia majanduse- ja äriuuringute keskuse (Cebr) direktor Scott Corfe lausus, et ettevõtjate pessimism viitab sellele, et kohalik ärimaailm on Brexitist šokis. “See ei tähenda üksnes seda, et ettevõtted tunnevad end riigi majanduse käekäigu pärast pessimistlikumana, vaid ka seda, et nende ootused oma firma käekäigule nii kodu- kui eksporditurgudel ning ka investeeringute osas on langenud,” lisas ta.

Uuringus küsitleti 1000 ettevõtet, mille tulemusena selgus ka, et 26% ettevõtetest näeb oma käekäiku järgneva 12 kuu jooksul pigem kehvana.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    05. July 2016, 11:20
    Otsi:

    Ava täpsem otsing