• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Judinaid tekitav muster USA aktsiaturult

  AktsiagraafikFoto: Bloomberg

  Pärast uute rekordite tegemist on USA aktsiaturg mitmeid päevi langenud. Vähemalt ühe analüütiku andmetel võib see olla kurjakuulutav, kirjutab Yahoo Finance.

  Dow Jonesi tööstuskeskmine on viimase üheksa päeva jooksul langenud kaheksal. Järjestikune langus on toimunud seitse päeva järjest. Indeks on selle ajaga odavnenud vaid 1,5 protsenti, aga pidev langus annab signaali, et tulevik ei pruugi nii helge olla.
  Investeerimisfirma Nautilus Investment Researchi analüütik Tom Leveroni ütles, et alates 20. sajandi algusest on nii juhtunud vaid 10 korral. Ajalooliselt on see olnud kehv märk (vt. allpool olevat graafikut).
  „Tähemärgid kõrvale jättes pole selline muster ajalooliselt positiivne olnud,“ ütles Leveroni. „Nii ühe kuu kui ka ühe aasta lõikes langes Dow kuuel juhul üheksast. 5 korral juhtus see vahetult enne turutippu (1901, 1919, 1966, 1976, 1987).“
  Pärast sellist mustrit on Dow Jones viimasel üheksal korral langenud kuu aja jooksul keskmiselt 0,94 protsenti, kolme kuu jooksul 4,42 protsenti ja kuue kuu jooksul 6,39 protsenti. Suurim langus oli 31,06 protsenti, mis juhtus pärast 1919. aasta 14. novembrit.
  Leveroni arvab, et seekord on asjad teistmoodi ning langust tingimata ei tule. „Praegu anname me sellest lihtsalt ülevaate. Aktsiaturgudel on palju toetavaid faktoreid ja usume, et iga langust peaks kasutama ostmiseks,“ kirjutas Leveroni oma klientidele.
   
  Dow Jonesi tööstuskeskmine (logaritmiline). Punase ringiga on märgitud kohad, kus turg on 9 päeva jooksul langenud vähemalt 7-l.Foto: Business Insider
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Eva Truuverk: Eestist võiks saada rohepöörde Silicon Valley
Kui me tahame ühiskonda järgmisele tasemele tõsta, peame leidma uue mudeli, mis soodustaks arengut ning mille tulemusena looduskeskkond on hoitud ja taastatud, kirjutab arvamuskonkursi Edukas Eesti toetaja, Rohetiigri eestvedaja Eva Truuverk.
Kui me tahame ühiskonda järgmisele tasemele tõsta, peame leidma uue mudeli, mis soodustaks arengut ning mille tulemusena looduskeskkond on hoitud ja taastatud, kirjutab arvamuskonkursi Edukas Eesti toetaja, Rohetiigri eestvedaja Eva Truuverk.
Börs: Dow Jones tõusis kaheksa kuu kiireimas tempos
USA aktsiaturgudel oli neljapäeval korralik tõus ning investorid kasutasid omikronitüve murest tekkinud langust ostmiseks, vahendab Reuters.
USA aktsiaturgudel oli neljapäeval korralik tõus ning investorid kasutasid omikronitüve murest tekkinud langust ostmiseks, vahendab Reuters.
Volkswageni autotarkvaraettevõte muudab oma äristrateegiat Eestis
Volkswagen Grupi tarkvaraalaseid kompetentse koondav ettevõte CARIAD SE muudab oma strateegiat ja äritegevuse fookust Eestis. Selle tulemusel hakkab CARIAD Estonia haldama kõiki ettevõtte rahvusvahelisi tütarettevõtteid.
Volkswagen Grupi tarkvaraalaseid kompetentse koondav ettevõte CARIAD SE muudab oma strateegiat ja äritegevuse fookust Eestis. Selle tulemusel hakkab CARIAD Estonia haldama kõiki ettevõtte rahvusvahelisi tütarettevõtteid.
Madis Toomsalu võimalikust kriisist kinnisvaras: juba tasub karta
„Juba tasub karta,“ ütles LHV Grupi juht Madis Toomsalu kinnisvaraturult terendavaid kriisimärke hinnates. Eelmine kinnisvarakriis tema sõnul küll ei kordu, kuid märke uue krahhini viivast on turul küll.
„Juba tasub karta,“ ütles LHV Grupi juht Madis Toomsalu kinnisvaraturult terendavaid kriisimärke hinnates. Eelmine kinnisvarakriis tema sõnul küll ei kordu, kuid märke uue krahhini viivast on turul küll.