Mait Kraun • 22. august 2016 kell 17:30

Volkswagen oli sunnitud autotootmist vähendama

Volkswagen.  Foto: EPA

Volkswagen on sunnitud Saksamaal autode tootmist vähendama, kirjutab CNN Money.

Saksa autotootjal on mitmeid õigustülisid autoosade tarnijatega, mis on kuue tehase tööd häirinud. Volkswagen ütles, et selle tõttu vähendatakse ka 27 700 töötaja töötundide arvu.

Tarnijad, mille omanikuks on Prevent Group, tahavad saada Volkswageni poolt tühistatud lepingu eest kahjutasu, teatas üks Saksamaa ajaleht. Nad on lõpetanud kangaste, käigukastide ja teiste vajalike osade tarnimise.

Volkswagen ütles avalduses, et Saksamaa kohus tegi eelmisel nädalal otsuse, mille kohaselt peavad tarnijad osade kohaletoimetamist jätkama.

Kõige rohkem mõjutab vaidlus autotootja kodulinna Wolfsburgi tehast. Ettevõte teatas, et Golfi mudelite tootmine peatati sellel nädalal ning umbes 10 000 töötaja tööaega vähendati. Golf on Volkswageni enimmüüdud automudel.

„Jätkuvalt on raske hinnata, milline saab olema lõplik mõju. Tootmisega ei pruugita kohe alustada ja on võimalik, et Volkswagen esitab kahjunõuded hoopis tarnijatele. Seda muidugi juhul, kui tarnijate tegevus kuulutatakse ebaseaduslikuks,“ kirjutas ettevõte.

Hetkel kuum