• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Itaalial tärkas majanduskasvu lootus

  Matteo RenziFoto: epa

  Itaalia tööstustoodang kasvas juulis oodatust rohkem ning see annab lootust, et riigi majandus pöördub kasvamise suunas, vahendab Bloomberg.

  Itaalia tööstustoodangut vedasid juulis peamiselt auto- ning ravimitööstus.
  Tööstustoodang kasvas juulis võrreldes juuniga 0,4% võrra. Bloombergi küsitletud analüütikute mediaanennustus oli 0,2%.
  Aastases võrdluses oli Itaalia tööstustoodang tänavu juulis siiski 0,3% võrra madalam.
  “Kolmas kvartal algas positiivse üllatusega, sest juunis olid tulemused nõrgad,” kommenteeris UniCrediti Itaalia majanduse ekspert Loredana Federico. “Juuli tagasihoidlik kasv parendab omakorda tööstustoodangu üldist panust sisemajanduse kogutoodangusse,” lausus ta.
  Itaalia peaminister Matteo Renzi püüab leida variante, kuidas Itaalia majandust elavdada. Teises kvartalis Itaalia majandus ei kasvanud. Riigi rahandusminister Pier Carlo Padoan on teada andnud, et Itaalia majandus peaks tänavu kasvama 1,2% võrra, ent on ilmselt lähiajal sunnitud prognoosi kärpima.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Allan Rajavee: valitsus peab sündima otsevalimistel
Kui me soovime Eesti demokraatiat puhastada hallidest korruptiivse maiguga poliitsobingutest ja kehtestada tõelise otsedemokraatia, siis peab valitsus sündima otsevalimiste teel, kirjutab Äripäeva ajakirjanik Allan Rajavee.
Kui me soovime Eesti demokraatiat puhastada hallidest korruptiivse maiguga poliitsobingutest ja kehtestada tõelise otsedemokraatia, siis peab valitsus sündima otsevalimiste teel, kirjutab Äripäeva ajakirjanik Allan Rajavee.
Kohvi hind tõusis kümne aasta kõrgeima tasemeni
Kohvi hind on tõusnud kümne aasta kõrgeima tasemeni, ettevõtted ja kauplejad püüavad turult kätte saada kõike, mis võimalik. Aasta lõpus on nõudlus kasvanud ning tarneahelaga seotud probleemid piiravad pakkumist, vahendab Financial Times.
Kohvi hind on tõusnud kümne aasta kõrgeima tasemeni, ettevõtted ja kauplejad püüavad turult kätte saada kõike, mis võimalik. Aasta lõpus on nõudlus kasvanud ning tarneahelaga seotud probleemid piiravad pakkumist, vahendab Financial Times.
Trükitööstuse TOPi III koht: rahatrüki masinad vuravad hoolega
Hetkel majanduse jahtumist väga ei ennusta, rahatrüki masinad vuravad hoolega ja kindlasti sealt osa läheb tarbimisse, mis omakorda peaks meile ka tulevikus tööd andma, ütles tekstiilist kaelapaelu ning siidist etikette ja kartongist tootesilte valmistava Jospel OÜ tegevjuht Juha Lõmps.
Hetkel majanduse jahtumist väga ei ennusta, rahatrüki masinad vuravad hoolega ja kindlasti sealt osa läheb tarbimisse, mis omakorda peaks meile ka tulevikus tööd andma, ütles tekstiilist kaelapaelu ning siidist etikette ja kartongist tootesilte valmistava Jospel OÜ tegevjuht Juha Lõmps.
Euroopa aasta idufirmade seast tõusevad esile Wise ja Wolt
Euroopa idufirmad ja eeskätt tehnoloogiasektorist tõmbavad tänavu raha kokku rekordilised 107 miljardit eurot, mida on aasta varasemast ligikaudu kolm korda rohkem, vahendab CNBC.
Euroopa idufirmad ja eeskätt tehnoloogiasektorist tõmbavad tänavu raha kokku rekordilised 107 miljardit eurot, mida on aasta varasemast ligikaudu kolm korda rohkem, vahendab CNBC.