Pille Ivask • 13. september 2016 kell 12:15

Itaalial tärkas majanduskasvu lootus

Matteo Renzi  Foto: epa

Itaalia tööstustoodang kasvas juulis oodatust rohkem ning see annab lootust, et riigi majandus pöördub kasvamise suunas, vahendab Bloomberg.

Itaalia tööstustoodangut vedasid juulis peamiselt auto- ning ravimitööstus.

Tööstustoodang kasvas juulis võrreldes juuniga 0,4% võrra. Bloombergi küsitletud analüütikute mediaanennustus oli 0,2%.

Aastases võrdluses oli Itaalia tööstustoodang tänavu juulis siiski 0,3% võrra madalam.

“Kolmas kvartal algas positiivse üllatusega, sest juunis olid tulemused nõrgad,” kommenteeris UniCrediti Itaalia majanduse ekspert Loredana Federico. “Juuli tagasihoidlik kasv parendab omakorda tööstustoodangu üldist panust sisemajanduse kogutoodangusse,” lausus ta.

Itaalia peaminister Matteo Renzi püüab leida variante, kuidas Itaalia majandust elavdada. Teises kvartalis Itaalia majandus ei kasvanud. Riigi rahandusminister Pier Carlo Padoan on teada andnud, et Itaalia majandus peaks tänavu kasvama 1,2% võrra, ent on ilmselt lähiajal sunnitud prognoosi kärpima.

Hetkel kuum