Metallid jõudsid pulliturule

03. oktoober 2016, 10:53
Vasekaevandus Tšiilis
https://www.aripaev.ee/storyimage/EA/20161003/BORS/161009971/AR/0/AR-161009971.jpg

Tööstusmetallide hinna tõus jätkub ning lõpuks on jõutud tagasi niinimetatud pulliturule, vahendab Bloomberg.

Vase hind on täna tõusnud veidi enam kui 0,3 protsenti, 4880 dollarile tonni eest. Tina tonnihind tõusis 0,6 protsenti ning juulist kuni septembrini oli metallil parim kvartal alates 2013. aastast. Plii kallines samuti, tsink odavnes ning alumiinium püsis samal tasemel.

Londoni metallibörsi indeks on tõusnud viimase aasta kõrgeimale tasemele ja ühtlasi on jõutud ka pulliturule (vähemalt 20protsendiline tõus viimasest põhjast). Turgude meeleolud on toorainete suhtes paranenud, sest Hiina majandusandmed tugevnevad ja OPEC jõudis lõpuks naftatootmise kärpimisel kokkuleppele. See pani nafta hinna tõusma, mis omakorda suurendab baasmetallide tootmiskulusid.

Hiina ostujuhtide indeks (PMI) püsis juba teist kuud järjest kahe aasta kõrgeimal tasemel ning teenuste sektor kasvas, selgub Hiina statistikaameti laupäeval avaldatud andmetest.

„PMI numbrid olid metallide jaoks väga soodsad ning terve tööstussektor näitab elavnemise märke,“ ütles CME Groupi ökonomist Erik Norland. „See on üks tugevamaid numbreid, mis me Hiinas viimasel kahel aastal näinud oleme.“

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    03. October 2016, 10:53
    Otsi:

    Ava täpsem otsing