• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Börs: aktsiaturud tõusid koos naftaga

  New Yorgi börsFoto: EPA

  Aktsiaturud kallinesid koos naftaga, sest investorid on optimistlikud, et teised naftariigid peale OPECi on samuti nõus oma tootmist piirama, vahendab Bloomberg.

  Aktsiaturgude tõusu juhtisid energiafirmad, sest nafta hind hüppas viimase aasta kõrgeimale tasemele. Nimelt teatas Venemaa president Vladimir Putin, et ta on nõus OPECiga tootmise külmutamisel koostööd tegema. Saudi Araabia teatas, et ka teised eksportijad on kokkuleppest huvitatud. Naftariikide valuutad kallinesid ja Mehhiko peeso tõusis järsult.
  Turgudele toovad riske juurde USA presidendivalimised, võimalik intressimäärade tõus ja börsifirmade oodatav kasumite langus. CNN arvamusküsitlusest selgus, et eilse USA presidendikandidaatide debati võitis Hillary Clinton. See vähendas Donald Trumpi võimalusi ning selle tõttu kallines ka Mehhiko peeso.
  “Tänane tõus võib olla tingitud sellest, et Putin on nõus tootmist külmutama ja ka vähendama,” ütles investeerimisfirma People’s United Wealth Managementi aktsiastrateeg John Conlon. “Järgmisel kolmel nädalal jõuab fookusesse tulemuste hooaeg. Tulemused saavad olema investorite jaoks mõnda aega tähtsamad kui intressimäärad ja nafta.”
  Standard & Poor’s 500 indeks kallines 0,6 protsenti 2166 punktini. Exxon Mobili aktsia jõudis viimase kuu tippu. Twitteri aktsia langes järsult, sest võimalikud ostjad on huvi kaotanud.
  WTI toornafta hind kallines 2,8 protsenti ja Brent lisas 2 protsenti. Kummagi barrel maksis päeva lõpuks vastavalt 51,19 ja 52,95 dollarit. Kulla hind tõusis 0,8 protsenti 1261 dollarini untsist.
   
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Gregor Raudvere: kalli elektri kurja juur
Iga ministeerium, kohalik omavalitsus ning eri ametiasutused vaatavad energeetikat vaid oma mätta otsast ja just seda suppi me praegu kõrge elektri hinna näol helbime, kirjutab ettevõtja, OÜ Adepte Group juhatuse liige Gregor Raudvere.
Iga ministeerium, kohalik omavalitsus ning eri ametiasutused vaatavad energeetikat vaid oma mätta otsast ja just seda suppi me praegu kõrge elektri hinna näol helbime, kirjutab ettevõtja, OÜ Adepte Group juhatuse liige Gregor Raudvere.
Toyota ehitab USAsse akutehase
Jaapani autotootja Toyota teatas täna, et ehitab Põhja-Carolinasse 1,29 miljardi dollari eest uue akutehase elektrisõidukite tarbeks, vahendab CNBC.
Jaapani autotootja Toyota teatas täna, et ehitab Põhja-Carolinasse 1,29 miljardi dollari eest uue akutehase elektrisõidukite tarbeks, vahendab CNBC.
Elektri hind tõusis uue rekordini Novembri algusega võrreldes 15kordne tõus
Eesti piirkonnas on elektri hind täna rekordiliselt kõrge, keskmine megavatt-tunni hind ulatub enam kui 290 euroni, selgub Nord Pooli andmetest.
Eesti piirkonnas on elektri hind täna rekordiliselt kõrge, keskmine megavatt-tunni hind ulatub enam kui 290 euroni, selgub Nord Pooli andmetest.
Tööstur: tootjad peaksid julgemalt hindu tõstma
"Et ettevõtted oleksid tugevad, arendaksid tootmistehnoloogiaid ja saaksid teha rohelisemaid valikuid, on toote hinna tõstmine paratamatu," ütles mööblitootja Bed Factory Sweden juht Indrek Aasna hiljuti konverentsil "Tööstuse äriplaan 2022".
"Et ettevõtted oleksid tugevad, arendaksid tootmistehnoloogiaid ja saaksid teha rohelisemaid valikuid, on toote hinna tõstmine paratamatu," ütles mööblitootja Bed Factory Sweden juht Indrek Aasna hiljuti konverentsil "Tööstuse äriplaan 2022".