Mait Kraun • 10. oktoober 2016 kell 20:56

Börs: aktsiaturud tõusid koos naftaga

New Yorgi börs  Foto: EPA

Aktsiaturud kallinesid koos naftaga, sest investorid on optimistlikud, et teised naftariigid peale OPECi on samuti nõus oma tootmist piirama, vahendab Bloomberg.

Aktsiaturgude tõusu juhtisid energiafirmad, sest nafta hind hüppas viimase aasta kõrgeimale tasemele. Nimelt teatas Venemaa president Vladimir Putin, et ta on nõus OPECiga tootmise külmutamisel koostööd tegema. Saudi Araabia teatas, et ka teised eksportijad on kokkuleppest huvitatud. Naftariikide valuutad kallinesid ja Mehhiko peeso tõusis järsult.

Turgudele toovad riske juurde USA presidendivalimised, võimalik intressimäärade tõus ja börsifirmade oodatav kasumite langus. CNN arvamusküsitlusest selgus, et eilse USA presidendikandidaatide debati võitis Hillary Clinton. See vähendas Donald Trumpi võimalusi ning selle tõttu kallines ka Mehhiko peeso.

“Tänane tõus võib olla tingitud sellest, et Putin on nõus tootmist külmutama ja ka vähendama,” ütles investeerimisfirma People’s United Wealth Managementi aktsiastrateeg John Conlon. “Järgmisel kolmel nädalal jõuab fookusesse tulemuste hooaeg. Tulemused saavad olema investorite jaoks mõnda aega tähtsamad kui intressimäärad ja nafta.”

Standard & Poor’s 500 indeks kallines 0,6 protsenti 2166 punktini. Exxon Mobili aktsia jõudis viimase kuu tippu. Twitteri aktsia langes järsult, sest võimalikud ostjad on huvi kaotanud.

WTI toornafta hind kallines 2,8 protsenti ja Brent lisas 2 protsenti. Kummagi barrel maksis päeva lõpuks vastavalt 51,19 ja 52,95 dollarit. Kulla hind tõusis 0,8 protsenti 1261 dollarini untsist.

 

Hetkel kuum