• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Tai kuninga surm teeb börsi murelikuks

  Leinavad tai naisedFoto: epa

  Tai rahvas on kuninga surma tõttu suures leinas ning analüütikud hindavad, et mustades toonides võib kulgema hakata ka tegevus Tai börsil.

  88aastane Bhumibol Adulyadej oli Tai kultuuris väga austatud ning teda peeti riigi stabiliseerivaks jõuks, vahendab BBC. Kuningas oli viimastel aastatel haige ning ilmus seetõttu avalikkuse ette väga harva. Bhumibol Adulyadej valitses Taid 70 aastat.
  Tema troonipärijaks saab 63aastane kroonprints Vajiralongkorn, kes pole taide seas nii populaarne kui oli tema isa.
  Kuna juba varem on palee teatanud kuninga kehvast tervisest, on see surve alla seadnud ka Tai baati ning aktsiaturud.
  Oanda turuanalüütikud hindavad, et kuninga surm võib tekitada turgudel ebakindlust, kuna riigi poliitiline olukord võib halveneda. Alates 2014. aastast on Tai riigipöörde tagajärjel sõjaväe võimu all.
  Oanda analüütikud märgivad, et kuna hirm Tai börsil on juba pikemat aega, siis ilmselt väga suuri kukkumisi oodata pole. “Kuigi Tai baat ning SETI indeks on olnud pikalt surve all, on suur osa ebakindlusest juba praegu aktsia hindadesse sisse arvestatud ning seetõttu on kukkumine ilmselt väike,” lausus Oanda ekspert Jeffrey Halley.
  Tai SETi indeks on sel nädalal kukkunud juba veidi enam kui 6,1% võrra. Wall Street Journali andmeil tõusis baat dollari vastu pärast kuninga surma ametlikku teadet 0,1% võrra, samas kogu nädala lõikes on baat kukkunud dollari vastu 2,1%.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Eva Truuverk: Eestist võiks saada rohepöörde Silicon Valley
Kui me tahame ühiskonda järgmisele tasemele tõsta, peame leidma uue mudeli, mis soodustaks arengut ning mille tulemusena looduskeskkond on hoitud ja taastatud, kirjutab arvamuskonkursi Edukas Eesti toetaja, Rohetiigri eestvedaja Eva Truuverk.
Kui me tahame ühiskonda järgmisele tasemele tõsta, peame leidma uue mudeli, mis soodustaks arengut ning mille tulemusena looduskeskkond on hoitud ja taastatud, kirjutab arvamuskonkursi Edukas Eesti toetaja, Rohetiigri eestvedaja Eva Truuverk.
Börs: Dow Jones tõusis kaheksa kuu kiireimas tempos
USA aktsiaturgudel oli neljapäeval korralik tõus ning investorid kasutasid omikronitüve murest tekkinud langust ostmiseks, vahendab Reuters.
USA aktsiaturgudel oli neljapäeval korralik tõus ning investorid kasutasid omikronitüve murest tekkinud langust ostmiseks, vahendab Reuters.
Volkswageni autotarkvaraettevõte muudab oma äristrateegiat Eestis
Volkswagen Grupi tarkvaraalaseid kompetentse koondav ettevõte CARIAD SE muudab oma strateegiat ja äritegevuse fookust Eestis. Selle tulemusel hakkab CARIAD Estonia haldama kõiki ettevõtte rahvusvahelisi tütarettevõtteid.
Volkswagen Grupi tarkvaraalaseid kompetentse koondav ettevõte CARIAD SE muudab oma strateegiat ja äritegevuse fookust Eestis. Selle tulemusel hakkab CARIAD Estonia haldama kõiki ettevõtte rahvusvahelisi tütarettevõtteid.
Madis Toomsalu võimalikust kriisist kinnisvaras: juba tasub karta
„Juba tasub karta,“ ütles LHV Grupi juht Madis Toomsalu kinnisvaraturult terendavaid kriisimärke hinnates. Eelmine kinnisvarakriis tema sõnul küll ei kordu, kuid märke uue krahhini viivast on turul küll.
„Juba tasub karta,“ ütles LHV Grupi juht Madis Toomsalu kinnisvaraturult terendavaid kriisimärke hinnates. Eelmine kinnisvarakriis tema sõnul küll ei kordu, kuid märke uue krahhini viivast on turul küll.