Rainer Saad • 3. november 2016
Jaga lugu:

Merko käive ja kasum olid alla LHV ootuste

Merko.  Foto: Raul Mee

Merko kolmanda kvartali kasum ja käive tulid alla LHV ootuste, kuid kasumiga võib ehitusfirma järgnevatel kvartalitel üllatada.

LHV panga vanemanalüütik Joonas Joost ütles Merko Ehituse tulemuste kohta, et käibe trend oli üldjoontes ootuspärane – kasv üldehituse ja arenduste segmendis Eestis ja langus ehitusteenustes muudel turgudel. Samas jäi käibe tõus oodatust mõnevõrra väiksemaks ja langus Läti ja Leedu ehitusturul oli oodatust pisut suurem.

„Seetõttu jäi kolmanda kvartali käive oodatust 7,9% madalamaks. Samas on oluline välja tuua, et erinevus tulenes suuresti viivitustest mõne suurema projektiga ning samuti ühe 98 korteriga arendusprojekti lõpetamisest ja korterite üleandmisest Leedus,“ ütles Joost.

Lisaks oodatust mõnevõrra madalamale käibele jäi ka üldine brutokasumlikkust LHV prognoosist pisut madalamaks. „Kuid teisest küljest olid üldkulud ettevõttel oodatust pareminigi kontrolli all. Kokkuvõttes Merko III kvartali 2,9 miljoni euro suurune puhaskasum küll langes 7,9% võrra, võrreldes eelmise aasta III kvartaliga, ning jäi 16% prognoositust madalamaks, kuid hetkel paistab, et tegemist on pigem mõne projekti viibimisest tuleneva efektiga, mis tähendab, et järgnevate kvartalite jooksul on lootust see vahe tagasi teenida,“ sõnas Joost.

Vanemanalüütiku sõnul paistab praegu, et tõenäoliselt jääb selline positiivne mõju eelkõige 2017. aasta esimesse poolde. „Merko 2016. aasta 12 kuu kasum paistab praegu jäävat siiski suurusjärgus 15% madalamaks kui 2015. aastal,“ ütles Joost.

„Mitte just kõige tugevam brutokasumlikkus ning Merko kohta ka pigem tagasihoidlik uute projektide lisandumine viitab, et olulist pööret ehitusturu olukorra paranemisse ei ole III kvartalis toimunud,“ lisas ta.

Vaata seoseid nende isikute ja firmadega:
Jaga lugu:
Hetkel kuum