Mait Kraun • 9. november 2016 kell 12:58

Baltic Horizon korraldab osakute avaliku pakkumise

Baltic Horizon Fundi juht Tarmo Karotam  Foto: Andres Haabu

Baltic Horizon Fond teatas, et fondivalitseja korraldab täiendavate osakute avaliku pakkumise.

Northern Horizon Capital AS, mis on Baltic Horizon Fondi fondivalitseja, korraldab kuni 37 131 000 uue osaku täiendava avaliku pakkumise. Juhul, kui fondivalitseja otsustab kasutada suurendamise võimalust (upsizing option), võib osakute arv suureneda kuni 59 410 000 uue osakuni.

Täiendav avalik pakkumine koosneb osakutest, mis noteeritakse NASDAQ Tallinna börsil, ja osakutest, mis noteeritakse NASDAQ Stockholmi börsil. Avalik pakkumine koosneb pakkumisest jaeinvestoritele Eestis, Rootsis, Soomes ja Taanis (pärast vastava loa saamist) ja pakkumisest institutsionaalsetele investoritele, avaldas ettevõte oma börsiteates.

„Baltic Horizoni plaan on olla suurim ja likviidseim noteeritud kinnisvara investeeringute grupp Baltikumis,“ sõnas fondijuht Tarmo Karotam. „Fondi strateegia on investeerida erinevatesse hea asukohaga ärikinnisvaraobjektidesse Baltikumi pealinnades. Võimendus on vaid 50% ning seeläbi hajutatakse riske nii rentnike, linnade kui ka finantseerijate puhul.“ Karotam lisas, et fondil on väiksed laenukulud ja see võimaldab maksta dividende 7–9 protsenti aastas.

Märkimisperiood algas selle aasta 8. novembril ja lõpeb 30. novembril. Uued osakud noteeritakse Stockholmi börsil eeldatavalt 8. detsembril.

Hetkel kuum