Rainer Saad • 10 november 2016

Nordecon kasvatas käivet

Nordecon teatas majandustulemused.  Foto: Raul Mee

Nordecon teatas, et suurendas kolmandas kvartalis käivet võrreldes möödunud aasta sama ajaga.

Ehituskontserni emaettevõtte aktsionäridele kuuluva osa kolmanda kvartali puhaskasum vähenes 2,08 miljonilt eurolt 2,01 miljonile eurole. Seevastu käive suurenes 44,3 miljonilt eurolt 59,7 miljonile eurole.

„Üldist ehitusturgu mõjutav rajatiste valdkonna ehituse vähenemine avaldab mõju ka kontserni müügitulu jaotusele. Ootuspäraselt on suurenenud hoonete segmendi müügitulud, milleni on viinud peamiselt eratellijatega sõlmitud lepingute kasv,“ kirjutas Nordecon majandusaruandes.

Üheksa kuu müügitulu suurenes 18%, 113,5 miljonilt eurolt 133,5 miljonile eurole.

Lisaks toodi välja, et järjest tihedamaks muutuvas konkurentsis on kontsern suutnud brutokasumlikkust kasvatada. Üheksa kuu brutokasum suurenes 6,3 miljonilt eurolt 8,6 miljonile eurole.

„Kasum on teenitud peamiselt hoonete ehituse segmendis, kus brutokasumlikkus kasvas 5,4%-lt 8,2%-le,“ teatas Nordecon. „Rahule ei saa jätkuvalt jääda aga rajatiste segmendi tulemusega, mille brutokasumlikkus on võrreldes eelmise aasta sama perioodiga oluliselt vähenenud, moodustades 3,6%.“ Aasta tagasi samal ajal oli see näitaja 8,9%.

Hetkel kuum