• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Kakao hind kolme aasta põhjas

  KakaooadFoto: epa

  Kakao hinnad langesid kolme aasta madalaima tasemeni, sest Lääne-Aafrika toodang on soodsate ilmastikuolude tõttu suur, vahendab agrimoney.

  Elevandiluuranniku farmerid (riik on maailma suurim kakaotootja) toimetasid Abidjani ja San Pedro sadamatesse eelmisel nädalal 64 000 tonni kakaoube. See on üle kolmandiku rohkem kui eelmise aasta samal ajal.
  Alates hooaja algusest on Elevandiluuranniku sadamatesse veetud 316 000 tonni kohviube. Tõsi, see on 23 protsendi võrra madalam kui eelmisel hooajal, aga põhjus on eelkõige selles, et eelmise aasta varud olid väiksed. Tavaliselt jäetakse hooaja lõpus osa kohviubadest müümata, et järgmise hooaja alguses kiiresti müüma hakata.
  Lääne-Aafrika ilmastikuolud on olnud head ning selle tõttu on hooaja toodang korralik. „Lääne-Aafrikas on tulnud palju vihma ja tootmine peaks tänu sellele tugev olema,“ ütles Jack Scoville investeerimisfirmast Price Futures Group. „Kasvutingimused on peaaegu kõigis riikides olnud eelmise aastaga võrreldes paremad.“
  Kakao hind on täna langenud veidi enam kui protsendi võrra 2395 dollarini tonnist. Eelmisel aastal kallines kakao tublisti, sest kehvad ilmastikuolud segasid kakaoubade tootmist.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Eva Truuverk: Eestist võiks saada rohepöörde Silicon Valley
Kui me tahame ühiskonda järgmisele tasemele tõsta, peame leidma uue mudeli, mis soodustaks arengut ning mille tulemusena looduskeskkond on hoitud ja taastatud, kirjutab arvamuskonkursi Edukas Eesti toetaja, Rohetiigri eestvedaja Eva Truuverk.
Kui me tahame ühiskonda järgmisele tasemele tõsta, peame leidma uue mudeli, mis soodustaks arengut ning mille tulemusena looduskeskkond on hoitud ja taastatud, kirjutab arvamuskonkursi Edukas Eesti toetaja, Rohetiigri eestvedaja Eva Truuverk.
Börs: Dow Jones tõusis kaheksa kuu kiireimas tempos
USA aktsiaturgudel oli neljapäeval korralik tõus ning investorid kasutasid omikronitüve murest tekkinud langust ostmiseks, vahendab Reuters.
USA aktsiaturgudel oli neljapäeval korralik tõus ning investorid kasutasid omikronitüve murest tekkinud langust ostmiseks, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: börsi uustulnuk, Elisa uus juht ja abilinnapea
Nädala viimases Äripäeva hommikuprogrammis uurime Elisa Eesti plaanide ja juhivahetuse tagamaade kohta telekomi uuelt tegevjuhilt Andrus Hiiepuult.
Nädala viimases Äripäeva hommikuprogrammis uurime Elisa Eesti plaanide ja juhivahetuse tagamaade kohta telekomi uuelt tegevjuhilt Andrus Hiiepuult.
Energeetika ja puidutööstus vedasid tööstustoodangu kasvu
Statistikaameti andmetel tootsid tööstusettevõtted oktoobris 2,8% rohkem toodangut kui eelmise aasta samas kuus. Toodang suurenes energeetikas 11,8% ja töötlevas tööstuses 3,5%, vähenes aga mäetööstuses 39,7%.
Statistikaameti andmetel tootsid tööstusettevõtted oktoobris 2,8% rohkem toodangut kui eelmise aasta samas kuus. Toodang suurenes energeetikas 11,8% ja töötlevas tööstuses 3,5%, vähenes aga mäetööstuses 39,7%.