• Jaga lugu:

  Börs: Dow Jones kallines seitsmendat päeva järjest

  New Yorgi börs.Foto: Bloomberg

  Presidendivalimised võitnud Donald Trumpi mõju täna taandus – võlakirjade ja arenevate turgude hinnalangus peatus, aktsiad ja nafta aga kallinesid, kirjutab Bloomberg.

  Eile selle aasta rekordini tõusnud USA 10-aastaste võlakirjade tootlus langes. Dow Jonesi indeks jõudis rekordini ja arenevate turgude aktsiad tõusid esimest korda viie päeva jooksul. Dollar kallines jaapani jeeni viie kuu kõrgeima tasemeni ning Mehhiko peeso tugevnes. Nafta hind tegi seitsme kuu suurima tõusu, sest OPECi liikmed proovivad iga hinna eest tootmiskärped käiku lasta.
  Donald Trumpi presidendivalimiste võit põhjustas võlakirjaturgudel suure müügilaine. Nimelt lubas Trump infrastruktuurile kulutada rohkem kui 500 miljardit dollarit ning piirata kaupade importi. Sellised sammud põhjustavad aga inflatsiooni, mis viib intressimäärad üles.
  „Paljusid inimesi üllatas see, kuidas turud valimistele reageerisid. Nüüd proovivad portfellihaldurid analüüsida, kuhu raha Trumpi presidentuuri ajal investeerida,“ ütles investeerimisfirma Robert W. Bairdi USA aktsiate juht Ross Yarrow. „Fiskaalsest stimuleerimisest ja maksureformist on palju räägitud, aga liikuvaid osi on jätkuvalt palju ja detailidest pole räägitud.“
  USA 10-aastaste riigivõlakirjade tootlus langes 3 baaspunkti võrra 2,23 protsendini. Eelmise kolme päeva jooksul toimunud 41baaspunktiline tõus oli viimase seitsme aasta suurim.
  Standard & Poor’s 500 indeks tõusis 0,8 protsenti 2180 punktini. Dow Jonesi indeks kallines seitsmendat päeva järjest ja Nasdaq Composite tõusis 1,1 protsenti.
  WTI toornafta hind kallines 5,8 protsenti ja barrel maksab 45,81 dollarit. Katar, Alžeeria ja Venezuela püüavad OPECi kokkulepet iga hinna eest ära vormistada, ütles kõnelustega kursis olev delegaat.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Tarmo Toiger: millenniumilapsed ei vihka autosid, nad vihkavad diilereid
Uute ja kasutatud autode defitsiit on jõudnud ebanormaalsele tasemele ning sektori müügikasv jätkub; järjest enam suunab automüüki trend, mida veab Y-generatsioon, kirjutab KPMG juhtimiskonsultatsioonide valdkonna juht Tarmo Toiger Äripäeva Infopanga mootorsõidukite müügi aastaraportile antud kommentaaris.
Uute ja kasutatud autode defitsiit on jõudnud ebanormaalsele tasemele ning sektori müügikasv jätkub; järjest enam suunab automüüki trend, mida veab Y-generatsioon, kirjutab KPMG juhtimiskonsultatsioonide valdkonna juht Tarmo Toiger Äripäeva Infopanga mootorsõidukite müügi aastaraportile antud kommentaaris.
USA aktsiaturud lõpetasid börsinädala langusega
Kõik tähtsamad USA börsiindeksid langesid täna, lõpetades suurte tehnoloogiafirmade kvartalitulemuste ja kahe tosina IPO-ga nädala kokkuvõttes miinuses.
Kõik tähtsamad USA börsiindeksid langesid täna, lõpetades suurte tehnoloogiafirmade kvartalitulemuste ja kahe tosina IPO-ga nädala kokkuvõttes miinuses.
Hasartmängumaks tahetakse kindlatest saajatest lahti siduda
Rahandusministeerium saatis kooskõlastusele seadusemuudatused, millega muudetakse riigieelarvesse laekunud hasartmängumaksu tulu kasutamist – edaspidi ei lähe sellest kindel protsent ministeeriumidele valdkondade rahastamiseks, vaid tulu laekub riigi üldistesse tuludesse.
Rahandusministeerium saatis kooskõlastusele seadusemuudatused, millega muudetakse riigieelarvesse laekunud hasartmängumaksu tulu kasutamist – edaspidi ei lähe sellest kindel protsent ministeeriumidele valdkondade rahastamiseks, vaid tulu laekub riigi üldistesse tuludesse.
Minister näeb põllumeestele ja vedajatele suuri muudatusi
Brüsseli ambitsioonid kliimaneutraalsuse saavutamisel on kasvanud ja kuigi Eesti ettevõtjad on kohati olnud väga tublid, peavad näiteks maanteevedajad ja põllumajandajad astuma suure sammu edasi, leiab keskkonnaminister Tõnis Mölder.
Brüsseli ambitsioonid kliimaneutraalsuse saavutamisel on kasvanud ja kuigi Eesti ettevõtjad on kohati olnud väga tublid, peavad näiteks maanteevedajad ja põllumajandajad astuma suure sammu edasi, leiab keskkonnaminister Tõnis Mölder.