Suveks uued firmad börsil

Tallinna börsi juhi Kaarel Otsa sõnul saab asjadest konkreetsemalt rääkida mõne nädala möödudes.  Foto: Andres Haabu / Äripäev
Urmo Andressoo • 9. mai 2017 kell 6:45

Tallinna börsi juhi Kaarel Otsa sõnul on nii suve kui ka sügise alguses kohalikule börsile uusi firmasid oodata.

„Töö käib,“ vastas Ots küsimusele, kuidas edeneb uute ettevõtete Tallinna börsile toomine. Aasta alguses pihta hakanud börsi infohommikute vastu on huvi olnud suur, kinnitas Ots. „Teeme üritusi oma pinnal ning mahutame neile maksimaalselt 30 inimest. Esimesed kaks on olnud täis. Mai lõpus teeme kolmanda ürituse,“ illustreeris Ots.

Üritused on suunatud just väike- ja keskmise suurusega ettevõtetele, andmaks aimu sellest, mida neil börsile astumisest võita oleks. Ots möönis, et teadlikkus börsi võimalustest ei ole just väga heal tasemel. „Kuid kui meie ise ei selgita, siis kust seda ikka kuulda on,“ ütles ta. Börsijuhi hinnangul võiks Tallinna börsi kaudu kapitali kogumine alata umbes miljonist eurost.

Osa ettevõtteid kas valmistab Otsa teatel juba börsile tulekut ette või kaalub seda koos nõustajaga.

„Esimesed ettevõtted peaksid börsile jõudma juba enne suve ja teine sats peaks tulema sügisel,“ märkis Ots ja lisas, et tegu ongi just väikese ja keskmise suurusega ettevõtetega. Börsile tulevate ettevõtete, keda esialgu on Otsa kinnitusel 1-2, emissioonid jäävad 5-10 miljoni euro vahemikku ning pigem spektri alumisse poolde. "Täpsem seis peaks selguma lähiajal," lisas Ots.

Hetkel kuum