Mis kiirendas Tallinna börsiindeksi tõusu?

Tallinna börsiindeks on tublisti üles rühkinud.  Foto: Raul Mee
Liina Laks • 7. juuni 2017 kell 21:01
Börsiuudised
Ainult tellijale

Alates eelmisest aastast on Tallinna börsiindeks liikunud kiiremini kui ameeriklaste Standard & Poor's 500. Kiirel tõusul on mitu teooriat.

Kui vaadata börsiettevõtete viimase kümne aasta käibeid ja kasumeid ja panna need jooksma ühes Tallinna börsiindeksiga, siis korrelatsiooni märgata pole. Kõige paremini käisid indeks ja kasumid ühte jalga enne viimast krahhi ja veidi pärast seda, kuid viimased paar aastat ei näi nende vahel otsest seost olevat. Aastatel 2013-2016 kasvasid börsiettevõtete kasumid igal aastal suurusjärgus kümne miljoni euro võrra, aga Tallinna börsiindeks näitas hoopis kerget langustendentsi.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse!
    Hetkel kuum