Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Uus tehnolahendus upitas bitcoini

  BitcoinFoto: Bloomberg

  Pärast seda, kui bitcoini kurss nädalavahetusel langes alla 1800 dollari, mis tõi omakorda kaasa ka teiste krüptorahade languse, pöörasid krüptomündid sel nädalal taas tõusule.

  Täna lõunal kerkis bitcoin coindeski andmetel üle 8 protsendi 2240 dollarile, ethereum tõusis sama ajaga üle 9 protsendi 192 dollarile. Bloombergi andmetel on selle taga uus SegWit2x-nimeline tarkvara, mis aitas kaasa "vaenu" lõpetamisele bitcoini-kaevandajate vahel, kellest ühed eelistasid klassikalist blockchaini-versiooni, teised aga sooviksid bitcoini näha programmivigadest vaba tarkvarana (Core).
  SegWit2x lasti ringlusse nädalavahetusel ning seda asusid juba kasutama Antpooli, BTCC ja Bixini kasutajad. Viimase 24 tunni jooksul kaevandatud plokkidest kasutati 55 protsendi puhul SegWit2x.
  Kui tarkvara toetus jõuab järgneva kahe päeva jooksul 80 protsendini, väheneb bitcoini splittimise oht. „Debati lõpetamise võimalus viis kauplejad elevusse, seetõttu ongi hind rallinud,“ ütles Hongkongis asuva Gatecoini turundusjuht Thomas Glucksmann Bloombergile.
  Samal ajal pole oht bitcoinile tervikuna veel kadunud, sest on hulk Core pooldajaid uut tarkvara ei toeta. "Iga kord, kui hind väga kiiresti üles liigub, järgneb tugev korrektsioon, mida me nüüd nägema hakkame. Lühiperspektiivis on kindlasti oodata ärevaid ja tormiseid aegu,“ ütles Binary Financiali juhtivpartner Harry Yeh.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Analüütik: „Vali mind, vali minu maksud!“ – palun, ärge tehke!
Kui erakonnad panevad riigikogu valimispeo püsti debatiga, millised maksud peaksid tõusma, ootab majandust vältimatu allakäiguspiraal, hoiatab majandusanalüütik Peeter Tammistu.
Kui erakonnad panevad riigikogu valimispeo püsti debatiga, millised maksud peaksid tõusma, ootab majandust vältimatu allakäiguspiraal, hoiatab majandusanalüütik Peeter Tammistu.
Ryanairi juht: odavlendude aeg on möödas
Ettevõtte tegevjuht Michael O'Leary ütles BBC vahendusel, et 10eurose pileti ajastu on möödas ja keskmine piletihind tõuseb Ryanairil tema sõnul järgmise viie aasta jooksul 50 euroni.
Ettevõtte tegevjuht Michael O'Leary ütles BBC vahendusel, et 10eurose pileti ajastu on möödas ja keskmine piletihind tõuseb Ryanairil tema sõnul järgmise viie aasta jooksul 50 euroni.
Reaalajas börsiinfo
Edukat tippjuhti Tarmo Noopi kutsuti buldooseriks, aga see on nüüd minevik Lahkumisintervjuu!
Veerandsada aastat A. Le Coqi juhtinud Tarmo Noop (54) meenutab lahkumisintervjuus, et karjääri alguses kutsuti teda buldooseriks. Praegu ei kujuta ta ettevõtte juhina ette noort 24aastast, kellel puuduvad, nagu temal toona, varasemad kogemused.
Veerandsada aastat A. Le Coqi juhtinud Tarmo Noop (54) meenutab lahkumisintervjuus, et karjääri alguses kutsuti teda buldooseriks. Praegu ei kujuta ta ettevõtte juhina ette noort 24aastast, kellel puuduvad, nagu temal toona, varasemad kogemused.
Eesti lahkub Kesk- ja Ida-Euroopa riikide ning Hiina koostööformaadist
Eesti otsustas edaspidi mitte osaleda Kesk- ja Ida-Euroopa riikide ning Hiina ehk 16+1 koostööformaadis, kirjutab välisministeerium pressiteates.
Eesti otsustas edaspidi mitte osaleda Kesk- ja Ida-Euroopa riikide ning Hiina ehk 16+1 koostööformaadis, kirjutab välisministeerium pressiteates.
Rahasadu! Graanul Investi omanikud võtsid kümneid miljoneid dividende "See oli osa tehingust"
Graanul Invest maksis läinud aastal dividendideks 45 miljonit eurot, kopsakas omanikutulu on Eesti ettevõtluses läbi aegade üks heldemaid.
Graanul Invest maksis läinud aastal dividendideks 45 miljonit eurot, kopsakas omanikutulu on Eesti ettevõtluses läbi aegade üks heldemaid.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.