Artur Erik Lindmaa • 28. juuli 2017 kell 8:29

Amazon laieneb jõudsalt

Foto: EPA

Amazoni tulu teises kvartalis ületas analüütikute ootusi, kuid tänu hoogsale investeerimisele uutesse valdkondadesse, oli kasum oodatust väiksem, kirjutab CNBC.

Ettevõtte tulu kasvas 37,96 miljardi dollarini ning Amazoni veebiteenuste tulu kasvas 4,1 miljardi dollarini. Oodatust madalam oli kasum aktsia kohta, mis eeldatud 1,42 dollari asemel oli hoopis 40 senti.

Müük suurenes võrreldes eelmiste aastaga 25%, kuid kasum oli madalam tänu aktiivsele investeerimisele valdkondadesse, mis keskendusid näiteks rahvusvahelisele laienemisele või seriaalide tootmisele Amazon Prime Video platvormi raames.

Lisaks mõjutas teise kvartali kasumit 14 miljardi dollari suurune tehing, millega Amazon võtab üle supermarketiketi Whole Foods. Samuti suurendas Amazon Echo seadmete tootmist kuna koduabilisest häälkäsklusplatvormi saatis oodatust suurem edu.

Tulemuste selgudes langes Amazoni aktsia ligi 4%, kaubeldes 1046 dollari piiril.

Hetkel kuum