Sirje Rank • 7. september 2017 kell 11:44

Euroopa Keskpank rahapoliitikat ei muutnud

Foto: Scanpix/Reuters

Täna euroala rahapoliitikat arutanud Euroopa Keskpank otsustas säilitada põhiliste refinantseerimisoperatsioonide intressimäärana 0,00%, laenamise püsivõimaluse intressimäärana 0,25% ning hoiustamise püsivõimaluse intressimäärana –0,40%.

Mittestandardsete rahapoliitiliste meetmetega seoses kinnitas keskpank, et igakuiseid netovaraoste 60 miljardi euro ulatuses jätkatakse kuni 2017. aasta detsembri lõpuni või vajaduse korral kauem ning igal juhul seni, kuni inflatsiooni areng on EKP nõukogu hinnangul püsivalt kohandunud ja kooskõlas nõukogu inflatsioonieesmärgiga.

Samal ajal kui tehakse netovaraoste, reinvesteeritakse varaostukava raames soetatud aegumistähtajani jõudnud väärtpaberitelt laekuvad põhiosa tagasimaksed. Kui väljavaade muutub vähem soodsaks või finantstingimused ei ole enam kooskõlas edasiste sammudega inflatsiooni arengu püsival kohandamisel, on EKP nõukogu valmis suurendama varaostukava mahtu ja/või kestust.

Euroopa Keskpanga juhi Mario Draghi pressikonverentsilt oodatakse infot eelkõige keskpanga plaanide kohta varaostuprogrammi tulevikust.

Eile alanud Euroopa Keskpanga nõukogu istungil lükkas Mario Draghi selle debati esimest korda käima, vahendas agentuur Bloomberg. Allikate sõnul pandi arutusele mitu erinevat stsenaariumi.

Hetkel kuum