• Jaga lugu:

  Intel tiris AMD ja Nvidia aktsiad alla

  IntelFoto: EPA

  Kiibitootjate AMD ja Nvidia aktsiad hakkasid langema, sest Intel plaanib turule tuua protsessorid, mis on mõeldud rohkem arvutimängude mängimiseks, vahendab CNBC.

  Intel tõi esmaspäeval avalikkuse ette uue Core protsessori. Ettevõtte väitel on protsessor nõnda hea, et võrreldes eelmiste mudelitega võib kaadrisagedus arvutimängudes tõusta lausa 25 võrra.
  „Meie kaheksanda põlvkonna Core protsessorid on palju paremad kui eelnevad – eriti mängurite jaoks. Seda kogemust ei ole võimalik ületada,“ ütles Inteli Desktop Platform Groupi juht Anand Srivatsa.
  Inteli aktsial läks eile tunduvalt paremini kui teistel kiibitootjatel. Intel odavnes küll 0,3 protsenti, aga iShares PHLX Semiconductor börsil kaubeldav fond kukkus 2 protsenti, Nvidia taandus 3,8 protsenti ja AMD langes 3 protsenti.
  Üks tehnoloogiasektori analüütik ütles, et turgude reaktsioonist võib järeldada, et Inteli kõige uuemad tooted on AMD jaoks kehv uudis. Ka AMD toodab protsessoreid.
  „Ma usun, et peamiselt mõjutab turgude meeleolusid AMD. Arvatakse, et ettevõte ei ohusta enam niivõrd palju Intelit,“ ütles investeerimisfirma Moor Insights & Strategy analüütik Patric Moorhead.
  Lisaks sellele võib esialgu tunduda, et AMD ja Nvidia graafikakaartide äri ei tohiks uued protsessorid segada. Kui mängurid saavad oma arvuti jõudlust protsessoriga aga parandada, siis nad saavad omale lubada ka kehvemat graafikakaarti. See mõjutab omakorda müüki.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Rasmus Pikkani: ärme investeeri nii, nagu homset ei oleks
Jätkusuutlikule investeerimisele ja pensionifondidele mõtlevad inimesed peaksid lähtuma ennekõike soovist aidata luua endale ning oma järeltulijatele paremat tulevikku, mitte üksnes ahvatlusest haarata kinni järjekordsest uuest ja tulusast investeerimistrendist, kirjutab Luminori Baltikumi pensioniüksuse juht Rasmus Pikkani.
Jätkusuutlikule investeerimisele ja pensionifondidele mõtlevad inimesed peaksid lähtuma ennekõike soovist aidata luua endale ning oma järeltulijatele paremat tulevikku, mitte üksnes ahvatlusest haarata kinni järjekordsest uuest ja tulusast investeerimistrendist, kirjutab Luminori Baltikumi pensioniüksuse juht Rasmus Pikkani.
Uus nädal algas Tallinna börsile edukalt
Tallinna börs alustas juuni viimast nädalat tugevalt, kui indeks kerkis 0,86%. Vilniuse börs tõusis 0,28%, aga Riia langes 0,67%. Balti Benchmark indeks lõpetas päeva 1,13% kõrgemal.
Tallinna börs alustas juuni viimast nädalat tugevalt, kui indeks kerkis 0,86%. Vilniuse börs tõusis 0,28%, aga Riia langes 0,67%. Balti Benchmark indeks lõpetas päeva 1,13% kõrgemal.
Raadiohommikus: Tesla teise kvartali tulemustest, Ööd Mirror Houses investeeringust ja e-kaubanduse rekordaastast
Peegelmaju tootev Ööd Grupp sai investeeringu rahvusvahelisest investeerimisfirmalt BBox, et oma tegevust laiendada. Stuudios on külas Öödi üks asutajatest Andreas Tiik, räägime temaga ettevõtte tulevikuplaanidest.
Peegelmaju tootev Ööd Grupp sai investeeringu rahvusvahelisest investeerimisfirmalt BBox, et oma tegevust laiendada. Stuudios on külas Öödi üks asutajatest Andreas Tiik, räägime temaga ettevõtte tulevikuplaanidest.
Automüüjad vaatavad elektrikaubikute käsule altkulmu Lisakulu lööks otse tarbija rahakotti
Kohalikud automüüjad vaatavad kõhklusega kliimaleppele punktile, mille järgi peaks ka kaubaveoks kasutama elektri jõul liikuvaid sõidukeid. See tähendaks nende hinnangul järeleandmisi sõidu pikkuses ja koorma raskuses, aga tõstaks ka veetava kauba hinda.
Kohalikud automüüjad vaatavad kõhklusega kliimaleppele punktile, mille järgi peaks ka kaubaveoks kasutama elektri jõul liikuvaid sõidukeid. See tähendaks nende hinnangul järeleandmisi sõidu pikkuses ja koorma raskuses, aga tõstaks ka veetava kauba hinda.