• Jaga lugu:

  LHV: me ei kiirusta Harju Elektri hinnasihti tõstma

  Harju Elekter avaldas üllatavalt tugevad majandustulemused.Foto: Andras Kralla

  Ehki LHV analüütikute hinnangul olid Harju Elektri täna avaldatud kolmanda kvartali majandustulemused üllatavalt head, ei kiirusta nad börsifirma aktsia hinnasihi võimaliku tõstmisega.

  LHV vanemanalüütik Sander Danil märkis, et Harju Elekter pakkus seekord päris positiivse üllatuse, ületades nii käibe- kui kasumiootusi. Käibe kasvu võrreldes eelmise aastaga toetasid tema sõnul tugevalt paar eelmise aasta lõpus ja selle algul sõlmitud uut lepingut Soome elektrivõrguettevõtetega.
  „Samas ootasime firma Soome turu käibe jäämist pigem selle aasta teise kvartali tasemele, mistõttu selline hüpe suvises kolmandas kvartalis võrreldes teise kvartaliga oli ootamatu,“ ültles ta. „Kuna tegu on vähemalt 2-aastaste lepingutega, eeldasime samuti, et nende lepingute järgsed suuremad tarned algavad pigem hilisemas järgus.“
  Kuigi käive on Danili hinnangul väga tugev, siis brutomarginaalis toimus 2% langus võrreldes eelmise aasta sama perioodiga ja 0,5% langus võrreldes teise kvartaliga, mis peamiselt tulenes toorainehindade kasvust. Kuna turustus- ja üldhalduskulude kasv jäi siiski müügikasvule alla, siis tegevuskasumi marginaalis oli langus juba väiksem, mis võimaldas analüütiku sõnul teenida ka igati korraliku puhaskasumi.
  „Kuna meil puudub hetkel täpsem hinnang uute lepingute tarnete jagunemisest kvartalite lõikes ning praegune Soome turu suur osakaal käibes võib pikemas perspektiivis osutuda riskantseks, siis me ei kiirusta oma aktsia hinnavahemiku (LHV analüütikud on andnud aktsiale neutraalse soovituse ning määranud aktsia õiglase väärtuse vahemikuks 4-4,2 eurot – toim) võimaliku tõstmisega,“ resumeeris Danil. „Ühe täiendava põhjuse selleks annaks sihtturgude laiendamine, näiteks Sebab AB omandamine Rootsis.“
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Personalijuht: ainult kaugtöö toob negatiivsed tagajärjed
See, et valdav osa ettevõtetest tuli kriisi ajal kaugtöö režiimiga edukalt toime, ei tähenda, et see ongi ideaalne töömuster, pigem soovitan kaug- ja kontoritööd kombineerivaid hübriidlahendusi, kirjutab kaugtöö tegija märgise pälvinud Finestmedia personalijuht Pille-Riin Pillav.
See, et valdav osa ettevõtetest tuli kriisi ajal kaugtöö režiimiga edukalt toime, ei tähenda, et see ongi ideaalne töömuster, pigem soovitan kaug- ja kontoritööd kombineerivaid hübriidlahendusi, kirjutab kaugtöö tegija märgise pälvinud Finestmedia personalijuht Pille-Riin Pillav.
BP teenis suure kasumi ning maksab kopsakat dividendi
Suurbritannia naftafirma BP suurendas dividende ning aktsiate tagasioste, samuti suudeti teises kvartalis teenida oodatust rohkem kasumit, mis pani aktsia kiiresti tõusma, vahendab Reuters.
Suurbritannia naftafirma BP suurendas dividende ning aktsiate tagasioste, samuti suudeti teises kvartalis teenida oodatust rohkem kasumit, mis pani aktsia kiiresti tõusma, vahendab Reuters.
Rootsist ähvardab tsemendikriis
Rootsit ähvardab tsemendikriis ja halvimal juhul mõjutab see 170 000 inimese töökohti, kirjutab Kauppalehti.
Rootsit ähvardab tsemendikriis ja halvimal juhul mõjutab see 170 000 inimese töökohti, kirjutab Kauppalehti.
Kantsler Priskel tuleb ametist lahkuda
Nädal pärast peaministri mõista andmist, et sotsiaalministeeriumi juhtkonnas tuleb teha muutusi, teatasid ministeeriumi ministrid, et lahkuda tuleb kantsleril.
Nädal pärast peaministri mõista andmist, et sotsiaalministeeriumi juhtkonnas tuleb teha muutusi, teatasid ministeeriumi ministrid, et lahkuda tuleb kantsleril.