• Jaga lugu:

  Missugused maailma börsid tõusid tänavu enim?

  Argentina lippFoto: epa

  Kuigi USA börs on purustanud tänavu rekordeid, edenesid mõnede riikide peamised börsiindeksid veelgi enam.

  USA peamistest börsiindeksitest on Dow Jones tänavu tõusnud 25%, S&P 500 indeks 20% ning tehnoloogiaettevõtetest koosnev Nasdaq Composite 29%. Sellest oluliselt suuremat minekut tegid aga Argentina, Türgi, Nigeeria ja Hong Kongi aktsiad, kirjutab CNN Money.
  Argentina peamine börsiindeks Merval tõusis tänavu 73%. Eelmisel aastal tõusis indeks 45% võrra.
  Nigeeria All-Share indeks on küll endiselt väga kaugel oma 2008. aasta rekordist, ent ka sel aastal on indeks tõusnud 43% võrra. Mitmed analüütikud on prognoosinud, et tubli tõus peaks jätkuma ka 2018. aastal. Nigeeria majanduse taastumist on toetanud muuhulgas nafta hinna tõus.
  Türgi peamine börsiindeks on tõusnud 43% ning tõusu on toetanud peamiselt ajutised maksukärped ning väikeettevõtetele mõeldud laenuprogrammid, mille eesmärk on aidata pankadel raha laenata just väiksematele ettevõtetele, et need majanduskasvu toetaksid. Vähemasti praegu näib, et reformid on olnud edukad - kolmandas kvartalis kasvas Türgi majandus 11,1%.
  Hong Kongi börsiindeks Hang Seng edenes 35% võrra. Analüütikute sõnul on tõusu taga Aasia tehnoloogiagigant Tencent, mille aktsia hind on tänavu kahekordistunud. Tencenti aktsia maksab praegu 401 Hong Kongi dollarit.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Juhan Aguraiuja: viis taastuvenergia trendi, millel silm peal hoida
Taastuvenergia ei tähenda ammu enam ainult päikest, tuult ja biomassi – uute tehnoloogiate kõrval vaadatakse senistele lahendustele otsa uue ja värskema pilguga. Danpower Eesti juht Juhan Aguraiuja toob välja viis olulist taastuvenergia trendi.
Taastuvenergia ei tähenda ammu enam ainult päikest, tuult ja biomassi – uute tehnoloogiate kõrval vaadatakse senistele lahendustele otsa uue ja värskema pilguga. Danpower Eesti juht Juhan Aguraiuja toob välja viis olulist taastuvenergia trendi.
Nasdaq ainukesena napis plussis
Peale väga edukat juulit langesid nii S&P 500 kui ka Dow Jones augusti esimesel kauplemispäeval, vaid Nasdaq suutis välja võidelda napi kasvu, vahendab Yahoo Finance.
Peale väga edukat juulit langesid nii S&P 500 kui ka Dow Jones augusti esimesel kauplemispäeval, vaid Nasdaq suutis välja võidelda napi kasvu, vahendab Yahoo Finance.
T1 alghind on isegi suurima võlausaldaja arvates liiga kõrge
Pealinna uusim kaubanduskeskus T1 läks võlgade katteks 85 miljoni euro eest oksjonile, kuid isegi suurim võlausaldaja leiab, et sellise hinnaga ostjat ei tule.
Pealinna uusim kaubanduskeskus T1 läks võlgade katteks 85 miljoni euro eest oksjonile, kuid isegi suurim võlausaldaja leiab, et sellise hinnaga ostjat ei tule.
Nordica sai iseseisvaks lennufirmaks
Nordic Aviation Groupi kuuluv Nordica teatas, et alustab tegevust iseseisva lennuettevõttena ja teeb täna oma nime alt esimesed regulaarlennud.
Nordic Aviation Groupi kuuluv Nordica teatas, et alustab tegevust iseseisva lennuettevõttena ja teeb täna oma nime alt esimesed regulaarlennud.