Äripäev • 30. jaanuar 2018
Jaga lugu:

Canon ootab kümnendi suurimat kasumit

Digikaamera  Foto: Bloomberg

Jaapani elektroonikafirma Canon ootab koopiamasinate ja printerite äris vähendatud kulude toel tänavu kümnendi suurimat ärikasumit.

Canon prognoosis, et firma ärikasum kasvab 2018. aatal 27 protsendi jagu 420 miljardi jeeni ehk umbes 3,11 miljardi euroni. See oleks teine järjestikune kasvuaasta ning ületas Reutersi analüütikute ootusi, mis nägid ette 376 miljardi jeeni suurust kasumit.

Kulude kokkuhoid ning tarbekaupade, näiteks tindikassettide tugevam müük peaks näiteks koopiamasinate ja printerite segmendi ärikasumit kasvatama 30 protsenti, vahendas Reuters Canoni prognoose.

Kasumlikkust toetavad ka ülevõtmised, mis peaksid tasa tegema käibe, mille firma on kaotanud, kuna tarbijat kasutavad kaamerate asemel nutitelefone,. Hiljuti on Canon ostnud näiteks kompuutertomograafia ja ultraheli seadmete tootja Toshiba Medical Systems ning Rootsi videojälgimise ettevõtte AXIS.

Kokku üle 52 miljardi dollari ulatuva turuväärtusega Canoni tulemusi peaks toetama ka suur nõudlus OLED-ekraanide järgi nutitelefonides, sääraseid ekraane tootev üksus on uute tellimustega lausa üle külvatud.

Kasumlikkus kasvab hoolimata sellest, et jeen peaks Canoni hinnangul tänavu tugevnema: elektroonikafirma arvates on Jaapani valuuta kurss tänavu dollari suhtes umbes 110, mis tähendaks 2 jeeni suurust tõusu.

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas