Aasia turud kukuvad Trumpi tariifide kartuses

23. märts 2018, 09:36
https://www.aripaev.ee/storyimage/EA/20180323/BORS/180329850/AR/0/AR-180329850.jpg

USA turult alanud langus kandus üle Aasia turgudele, kus tähtsamad indeksid on üle 3 protsendiga languses.

Nii Nikkei, Hang Sengi ning Shanghai indeks on kukkunud üle 3 protsendi. Laiapõhjaline MSCI Aasia indeks (ilma Jaapanita) kukkus 2,5 protsenti. Eelkauplemises on punases ka Euroopa indeksid.

Investorid asendasid aktsiad Jaapani jeenide ja 10aastaste võlakirjadega, mille tootlus langes tagasi 2,8 protsendini. Jeen kallines aga kolme nädala kiireimas tempos. Kulla hinda uudis märkimisväärselt ei mõjutanud.

Trumpi avaldus pani investorid kaubandussõja puhkemise pärast jälle paanitsema. Standard & Poor’s 500 indeks kukkus 2,5 protsenti, mis on viimase kuue nädala suurim langus. Dow Jones langes 2,9 protsenti ja kaotas enam kui 700 punkti.

Ühendriikide president Donald Trump andis eile käsu kehtestada 50 miljardi dollari väärtuses Hiina kaupadele imporditariifid. Kardetakse, et see samm võib niigi pingsaid kaubandussuhteid veelgi teravdada. 15 päeva jooksul peaks USA kaubandusesindaja Robert Lighthizer kokku panema kava kaupadest, millele tariifid kehtima hakkavad.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
23. March 2018, 09:36

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing