Äripäev • 17 aprill 2018

Merko kutsub rekorddividendi kinnitama

Maakri Kvartali ehitustööd.  Foto: Andras Kralla

Merko Ehitus teatas, et kutsub aktsionärid 9. mail korralisele üldkoosolekule, kus ootab kinnitamist ka nõukogu rekordiline dividendiettepanek.

Kolmapäeval, 9. mail kell 10.00 hotelli Nordic Hotel Forum konverentsisaalis Arcturus (Viru väljak 3, Tallinn).

Merko Ehitus teatas veebruaris, et plaanib maksta dividendideks välja 17,7 miljonit eurot ehk ühe euro aktsia kohta. Tegu on Merko Ehituse dividendiajaloo kõige suurema väljamaksega. Kuna ettevõtte möödunud aasta puhaskasumiks kujunes 14,7 miljonit eurot (samuti viimaste aastate paremaid tulemusi), võetakse ülejäänud miljonid möödunud perioodide jaotamata kasumist.

Üheeurosest dividendist lõikab enim kasu Merko suuromanik AS Riverito, mis kuulub pea kahe kolmandiku ulatuses Toomas Annusele. Kokku saab Riverito 12,7 miljonit eurot dividende, sellest enamik läheb Toomas Annusele, kellele kuulub omandus nii otse kui ka ettevõtte Kemtal Grupp kaudu. Lisaks läheb 1,6 miljonit eurot Riverito teisele omanikule Tõnu Toomikule, kellele kuulub 12,6 protsenti ettevõttest.

Õigus dividendidele on 13. juuni tööpäeva lõpu seisuga Merko Ehituse aktsiaraamatusse kantud aktsionäridel. Dividendid makstakse aktsionäridele välja 15. juunil.

ASi Merko Ehitus kontserni kuuluvad Eesti juhtiv ehitusettevõte AS Merko Ehitus Eesti, Läti turule keskendunud SIA Merks, Leedu turul tegutsev UAB Merko Statyba, Norra ehitusettevõte Peritus Entreprenør AS ning kontserni kinnisvaraarenduse äriüksus koos kinnisvara omavate äriühingutega. Eelmise aasta lõpu seisuga andis kontsern tööd 757 inimesele ning ettevõtte 2017. aasta müügitulu oli 317,6 miljonit eurot.

Hetkel kuum