Investorid krimpsutavad Tallinna Sadama peale nina

Valdo Kalm viib Tallinna Sadama börsile.  Foto: Andras Kralla
Indrek Mäe • 24. mai 2018
Jaga lugu:
Börsiuudised
Ainult tellijale

Enamik investoreid pole veel otsustanud, kas märkida Tallinna Sadama aktsiaid või mitte, kuid välja on kujunenud dividendiootus ning selgelt nähakse ettevõttega kaasnevaid poliitilisi riske.

„Hetkel veel ei ole teada, mis hinnaga Tallinna Sadamat müüakse, kuid arvan, et väga soodne see ei ole,“ nentis väikeinvestor Rene Ilves. „Maailmas on palju vaba raha ja ikka leidub investoreid, kes ei süvene. Fondidel on üldiselt ükskõik, mida ja mis hinnaga nad ostavad – seega arvan, et IPO märgitakse täis,“ arvas ta.

Kindel dividendiootus

Potentsiaalsetel investoritel on välja kujunenud kindlad kriteeriumid ja dividenditootlus, alla mille nad Tallinna Sadama IPOs osalema ei torma. Finantsökonoomika doktor ning investor Tõnn Talpsepp ütles, et talle pakuks Tallinna Sadam huvi umbes 7protsendilisest dividendimäärast alates. See tähendaks, et Tallinna Sadama aktsia hind peaks jääma 1,6 euro ümber.

Täispikkuses näevad seda lugu Äripäeva tellijad.

Oled tellija, kuid ei pääse lugema?Vaata siia

Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt