Rait Kondor • 13 august 2018

Lee ja Wrangleri teksad lähevad börsile

Teksade hulgimüük Edela-Hiinas Xintangi linnas.  Foto: Wu Hong/EPA

Maailma üks suurimaid rõivatootjaid VF Corporation teatas täna, et eraldab endast Lee ja Wrangleri teksade üksuse eraldiseisvaks börsiettevõtteks, vahendab Reuters. Selle sammuga soovib VF oma tegevuses keskenduda kasumlikumatele äridele, nagu Vansi jalanõud ning North Face’i rõivad.

Teksad, mis veel 2000. aastal andsid üle poole VF-i kasumist, ei ole enam nii populaarsed ning nüüd on VF-i suurimaks kasvuallikaks Vans jalanõud, mis olid algselt vaid rulasõitjate lemmikud, kuid on nüüd saavutanud järjest laiemat populaarsust.

Teksade üksuse eraldamine annab VF-ile ka rohkem võimalusi uurida uusi ärivaldkondi ning keskenduda rohkem liikumisharrastajatele mõeldud rõivastele. Viimati nimetatud ärisegment näitas VF-i jaoks 15% suurust kasumi kasvu. Samal ajal kui teksade segmendi kasum langes eelmisel aastal 13%.

Eelmisel aastal müüs VF oma Nautica brändi, et samamoodi keskenduda kiiremini kasvavatele äridele. Uuel VF-il on aasta käibeks üle 11 miljardi dollari, võrreldes teksade üksuse 2,5 miljardi dollari suurusele käibele.

Teksade ettevõte, mille nime pole veel kinnitatud, keskendub oma tegevuses aktsionäride dividendide säilitamisele, võla kärpimisele ning müügi kasvatamisele Hiinas ning teistes Aasia riikides.

VF prognoosib teksade üksuse eraldamise tulemusena käesolevas kvartalis 5 sendi suurust mõju aktsiapõhisele kasumile.

VF-i aktsia (sümbol VFC) on tänase uudise ja turgude üldise nõrkuse mõjul 4,2% langenud 92,27 dollarile.

Hetkel kuum