Äripäev • 1. oktoober 2018 kell 11:49
Tesla  Foto: Reuters/Scanpix

Tesla aktsia sai hoo sisse

Tesla aktsia avanes täna pea 15% plussis, sest investorid on rahul USA väärtpaberi- ja börsikomitee ehk SECi otsusega kõrvaldada Tesla juht Elon Musk ettevõtte juhatuse esimehe kohalt.

Tõsi, algselt räägiti ju ka hoopis karmimatest karistustest, näiteks sellest, et Muskilt võidakse võtta ära õigus börsifirmat juhtida. Siiski lõppes Muski virtuaalne suupruukimine Tesla börsilt äraviimise kohta sellega, et nii Musk kui Tesla maksavad kumbki 20 miljonit dollarit trahvi ja Musk taandatakse ettevõtte juhatuse esimehe kohalt. Ta jätkab aga tegevjuhi ametis.

Juba eelturul edenes Tesla aktsia enam kui 16%. Neljapäeval sulgus aktsia 307,52 dollari juures. Pärast seda teatas SEC, et on võtnud Muski tegevuse Twitteris vaatluse alla. Mäletatavasti teatas Musk augusti alguses, et tahab Tesla börsilt ära viia ja raha on selleks olemas. Augusti lõpus teatas ta siiski, et Tesla jääb börsile. Muski süüdistatakse turumanipulatsioonis.

Investorite pidu ei pruugi olla kuigi pikk, sest täna peaks Tesla avaldama tootmis- ja tarnenumbrid ning need võivad aktsia hinna taas kõikuma lüüa.

Hetkel kuum