• Huawei finantsdirektor Meng Wanzhou on ühtlasi ettevõtte asutaja Reng Zhengfei tütar.Foto: Maxim Shipenkov, EPA
  Jaga lugu:

  Huawei asutaja tütre vahistamine raputas turge

  Hiina tehnoloogiagigandi Huawei asutaja tütar ja ettevõtte finantsjuht Meng Wanzhou vahistati USA palvel Kanadas, mis on seadnud ohtu USA ja Hiina kaubandussuhete parandamise ja raputanud aktsiaturge, kirjutab Reuters.

  Meng Wanzhou vahistamine seab kahtluse alla USA ja Hiina kaubandussõja 90päevase vaherahu, milles USA president Donald Trump ja Hiina liider Xi Jinping just vahistamise päeval kokkuleppele jõudsid. Vahistamine on väidetavalt seotud USA sanktsioonidega Iraani vastu.
  Hiina saatkond Kanadas protestis otsustavalt selle vahistamise vastu.
  Kaubandussõda jätkub
  Vahistamise uudis andis kinnitust, et kaks maailma suurvõimu ei võitle mitte ainult kaubandustollide, vaid ka tehnoloogilise ülemvõimu pärast.
  Aktsiaturud reageerisid sellele negatiivselt. Hongkongi Hang Seng indeks kukkus täna 2,7 protsenti, kõige enam said kannatada tehnoloogiasektori aktsiad. Tencenti aktsia odavnes enam kui 4 protsenti ja AAC ning Sunny Optical kukkusid 6 protsenti.
  "Me jälgime Aasia arenguid pärast Kanadas toimunut väga pingsalt. Huawei finantsjuhi arreteerimine on väga märkimisväärne samm, sest USA ärgitab juba praegu oma liitlasi Huawei tooteid mitte kasutama. See võib tehnoloogiaaktsiatele negatiivselt mõjuda," ütles investeerimisfirma Oanda kauplemise juht Stephen Innes.
  USAs odavnesid Dow Jonesi aktsiafutuurid 1,3 protsenti ja S&P 500 futuurid on langenud 1,2 protsenti. Tõenäoliselt on USAs oodata Eesti aja järgi õhtul algaval börsipäeval korralikku langust.
  Meng Wanzhou vahistamisega samal päeval teatas Briti BT Group, et eemaldab Huawei toodetud seadmed 3G- ja 4G-mobbililevisüsteemidest ega kasuta Huawei tooteid järgmise põlvkonna võrgu ülesehitamisel.
  Huawei varustajate aktsiad kukkusid neljapäeval pärast vahistamisteadet. Samsung Electronics kaotas väärtusest 2,3 protsenti, Chinasoft International Ltd koguni 13 protsenti.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Mihkel Nestor: ebanormaalsusest saab valulik normaalsus
Finantsturud näivad ennustavat, et Euroopa pikaleveninud eksperiment negatiivsete intressimääradega on lõppemas. Seda, kas tõesti, ja milline on selle mõju majandusele, analüüsib SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Finantsturud näivad ennustavat, et Euroopa pikaleveninud eksperiment negatiivsete intressimääradega on lõppemas. Seda, kas tõesti, ja milline on selle mõju majandusele, analüüsib SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
ELMO Rent loob Prantsusmaal tütarfirma
ELMO Rendi nõukogu otsustas eile toimunud koosolekul, et rajab Prantsusmaale tütarettevõtte, selgub börsiteatest.
ELMO Rendi nõukogu otsustas eile toimunud koosolekul, et rajab Prantsusmaale tütarettevõtte, selgub börsiteatest.
USA süüdistab Valgevene ametnikke piraatluses seoses Ryanairi lennuki intsidendiga
USA ametivõimud on esitanud neljale Valgevene valitsusametnikule lennukipiraatluse süüdistuse, kuna nad sundisid eelmisel aastal Leetu suundunud Ryanairi lendu maanduma Minskis, et arreteerida juhtiv opositsiooniaktivist.
USA ametivõimud on esitanud neljale Valgevene valitsusametnikule lennukipiraatluse süüdistuse, kuna nad sundisid eelmisel aastal Leetu suundunud Ryanairi lendu maanduma Minskis, et arreteerida juhtiv opositsiooniaktivist.
Eesti Pagar vaidleb krooniajal saadud euroraha pärast tänini
Eesti Pagar nõuab oma õigust habemega vaidluses, kus 2009. aastal EASilt saadud poole miljoni euro suurune riigiabi tunnistati hiljem ebaseaduslikuks.
Eesti Pagar nõuab oma õigust habemega vaidluses, kus 2009. aastal EASilt saadud poole miljoni euro suurune riigiabi tunnistati hiljem ebaseaduslikuks.