• Jaga lugu:

  Keskpanga prognoos langetas USA börse

  Föderaalreservi esimees Jerome PowellFoto: Scanpix / Zumapress

  Kolmapäeval tõstis USA Föderaalreserv tänavu neljandat korda intressimäärasid ning süvendas börside ebakindlust seoses majanduskasvu pidurdumisega.

  Dow Jonesi tööstuskeskmine kahanes 1,49%, 23 324 punktini. Nasdaq Composite langes 2,17%, 6637 punktini. S&P 500 vajus 1,54% madalamale ning lõpetas 2507 punktil. Septembris saavutatud tipuga võrreldes on S&P kaotanud ligikaudu 14,5% ja on ühtlasi jõudnud eelmise aasta septembri lõpu tasemele.
  Kolmapäeval jälgiti Wall Streetil pingsalt Ameerika Ühendriikide keskpanga järjekordselt kohtumiselt saabuvaid sõnumeid, eelkõige tuleva aasta rahapoliitikat puudutavaid signaale. Tänavu neljas, veerandi protsendi suurune hoiumäära tõus turgudele üllatust ei valmistanud, kuid Föderaalreservilt oodati ülemaailmse majanduskasvu pidurdumise tõttu ka edasiste intressitõusude olulist vähenemist.
  Paraku oli Fedi prognoos aga julgem kui loodeti - asutuse liikmete koondhinnangu kohaselt võib USA Föderaalreserv suurendada intressimäärasid järgmise aasta jooksul kahel või enamal korral. Lisaks valmistab kauplejatele muret keskpanga võlakirjaportfell, mille pidev vähenemine avaldab samuti survet intressimääradele. "Ma arvan, et bilansilehe vähenemine on olnud sujuv ja eesmärgile vastav ning ma ei näe, et meil oleks põhjust seda muuta," ütles Fedi juht Jerome Powell kohtumisele järgnenud pressikonverentsil.
  Sedapuhku sattus Wall Streeti põlu alla kullerifirma FedEx (-12,16%), mis suutis möödunud kvartalil küll ületada analüütikute ennustusi, kuid hoiatas börse oma rahvusvahelise - eriti Euroopa - äritegevuse nõrgenemise eest.
  Kehvalt lõpetas päeva ka käibeprognoosidele alla jäänud kiibitootja Micron (-7,92%), mille hinnangul toob nutitelefonide turu pisem nõudlus ja sellest tingitud pooljuhtide üleküllus lähiajal tõenäoliselt kaasa käibe kahanemise. Sama mure rusus ka Microni rivaalide Inteli (-4,55%), Nvidia (-5,74%), AMD (-6,97%) ja Broadcomi (-2,32%) aktsiaid.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Sille Pettai: rohepööre vajab heas mõttes survet
Me ei saa eeldada, et ühiskonna meel muutub pelgalt riigi võetud rohepöörde eesmärkide najal. Vajame sotsiaalset ja seadusandlikku survet ning raami, kirjutab SmartCapi fondijuht Sille Pettai Äripäeva idufirmade portaalis foundME.
Me ei saa eeldada, et ühiskonna meel muutub pelgalt riigi võetud rohepöörde eesmärkide najal. Vajame sotsiaalset ja seadusandlikku survet ning raami, kirjutab SmartCapi fondijuht Sille Pettai Äripäeva idufirmade portaalis foundME.
USA aktsiate pika mõõnaperioodi lõpetas rallinädal
USA peamine börsiindeks S&P 500 tõusis täna 2,47% ja tänasega lõppenud nädalal 6,5%, lõpetades seitsmenädalase langusperioodi.
USA peamine börsiindeks S&P 500 tõusis täna 2,47% ja tänasega lõppenud nädalal 6,5%, lõpetades seitsmenädalase langusperioodi.
Pea püsti, see on normaalne kriisiaeg
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Sunly juht ametnikele: otsustage ja kaitske otsuseid ka kohtus, aga lõpetage venitamine
Ehkki meretuulikud võiksid katta Eesti elektrivajaduse, pole ühtegi tuulikut veel püsti pandud. Küsimus, kas sel kümnendil selleni jõutakse, lööb asjaosalised kahte lehte.
Ehkki meretuulikud võiksid katta Eesti elektrivajaduse, pole ühtegi tuulikut veel püsti pandud. Küsimus, kas sel kümnendil selleni jõutakse, lööb asjaosalised kahte lehte.
Venemaa autovedajad virelevad siseturul
Üle kuue miljoni Venemaa veoki, mille tee välismaale on lukku keeratud, on püüdnud leida tööd siseturul, kuid kaks korda langenud transpordihinnad ei tõota midagi head: enamik autodest lihtsalt seisab, vahendab logistikauudised.ee.
Üle kuue miljoni Venemaa veoki, mille tee välismaale on lukku keeratud, on püüdnud leida tööd siseturul, kuid kaks korda langenud transpordihinnad ei tõota midagi head: enamik autodest lihtsalt seisab, vahendab logistikauudised.ee.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.