• Jaga lugu:

  Keskpanga prognoos langetas USA börse

  Föderaalreservi esimees Jerome PowellFoto: Scanpix / Zumapress

  Kolmapäeval tõstis USA Föderaalreserv tänavu neljandat korda intressimäärasid ning süvendas börside ebakindlust seoses majanduskasvu pidurdumisega.

  Dow Jonesi tööstuskeskmine kahanes 1,49%, 23 324 punktini. Nasdaq Composite langes 2,17%, 6637 punktini. S&P 500 vajus 1,54% madalamale ning lõpetas 2507 punktil. Septembris saavutatud tipuga võrreldes on S&P kaotanud ligikaudu 14,5% ja on ühtlasi jõudnud eelmise aasta septembri lõpu tasemele.
  Kolmapäeval jälgiti Wall Streetil pingsalt Ameerika Ühendriikide keskpanga järjekordselt kohtumiselt saabuvaid sõnumeid, eelkõige tuleva aasta rahapoliitikat puudutavaid signaale. Tänavu neljas, veerandi protsendi suurune hoiumäära tõus turgudele üllatust ei valmistanud, kuid Föderaalreservilt oodati ülemaailmse majanduskasvu pidurdumise tõttu ka edasiste intressitõusude olulist vähenemist.
  Paraku oli Fedi prognoos aga julgem kui loodeti - asutuse liikmete koondhinnangu kohaselt võib USA Föderaalreserv suurendada intressimäärasid järgmise aasta jooksul kahel või enamal korral. Lisaks valmistab kauplejatele muret keskpanga võlakirjaportfell, mille pidev vähenemine avaldab samuti survet intressimääradele. "Ma arvan, et bilansilehe vähenemine on olnud sujuv ja eesmärgile vastav ning ma ei näe, et meil oleks põhjust seda muuta," ütles Fedi juht Jerome Powell kohtumisele järgnenud pressikonverentsil.
  Sedapuhku sattus Wall Streeti põlu alla kullerifirma FedEx (-12,16%), mis suutis möödunud kvartalil küll ületada analüütikute ennustusi, kuid hoiatas börse oma rahvusvahelise - eriti Euroopa - äritegevuse nõrgenemise eest.
  Kehvalt lõpetas päeva ka käibeprognoosidele alla jäänud kiibitootja Micron (-7,92%), mille hinnangul toob nutitelefonide turu pisem nõudlus ja sellest tingitud pooljuhtide üleküllus lähiajal tõenäoliselt kaasa käibe kahanemise. Sama mure rusus ka Microni rivaalide Inteli (-4,55%), Nvidia (-5,74%), AMD (-6,97%) ja Broadcomi (-2,32%) aktsiaid.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Säästkem energiat taastuvenergiale
Ei ole mõtet raisata aega kalli elektrihinna ja CO2 kvootide üle kirumisele, vaid asuda kiirelt taastuvenergia tootmist edendama, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor nädalakommentaaris.
Ei ole mõtet raisata aega kalli elektrihinna ja CO2 kvootide üle kirumisele, vaid asuda kiirelt taastuvenergia tootmist edendama, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor nädalakommentaaris.
Valge Maja hoiatab järgmise finantskriisi eest
Valge Maja hoiatas reedel, et Kongressi saamatus suurendada riigivõla piirmäära võib viia majanduse langusesse ja kriitiliste riigiteenuste kärpimiseni, vahendab Reuters.
Valge Maja hoiatas reedel, et Kongressi saamatus suurendada riigivõla piirmäära võib viia majanduse langusesse ja kriitiliste riigiteenuste kärpimiseni, vahendab Reuters.
Venemaal algas AstraZeneca vaktsiini tootmine
Venemaal Moskva oblastis Puštšinos algas AstraZeneca koroonavaktsiini tootmine ravimifirmas R-Farm, teatab TASS.
Venemaal Moskva oblastis Puštšinos algas AstraZeneca koroonavaktsiini tootmine ravimifirmas R-Farm, teatab TASS.
Raadiohommikus: kuidas säästa kõrge elektri hinna juures kümneid tuhandeid eurosid?
Reedeses hommikuprogrammis vestleme inseneribüroo DeltaE juhatuse liikme ja energeetikaeksperdi Marti Arakiga, kuidas järjest kallima elektri juures vähem maksta. Samuti uurime, kui paljud kokkuhoiukohtadest on nii-öelda madalal rippuvad viljad, kui palju nõuavad need täiendavaid investeeringuid.
Reedeses hommikuprogrammis vestleme inseneribüroo DeltaE juhatuse liikme ja energeetikaeksperdi Marti Arakiga, kuidas järjest kallima elektri juures vähem maksta. Samuti uurime, kui paljud kokkuhoiukohtadest on nii-öelda madalal rippuvad viljad, kui palju nõuavad need täiendavaid investeeringuid.