Märten Kress • 26. juuni 2019 kell 3:00
Börsiuudised
Ainult tellijale

Seitse aktsiat, mida vältida

Investeerimisfondide ja üksikaktsiate kohta süvaanalüüse pakkuv Morningstar tõi oma raportis välja seitse USA aktsiat, millesse investeerimist tasub vältida.

Analüüsimaja Morningstar`i hinnangul on Netflix täna üks seitsmest kõrge määramatusega ülehinnatud aktsiast.  Foto: Reuters/Scanpix

Morningstar kasutab analüüsitavate aktsiate puhul diskonteeritud rahavoogude meetodit, et määrata iga aktsia jaoks nn õiglane väärtus. Teisisõnu leitakse ettevõtte tulevasi rahavoogude ja kasumiprognoose, kapitali struktuuri ja selle hinda arvesse võttes ning erinevaid tulevikustsenaariume läbi mängides keerukate arvutuste teel, mis on selle ettevõtte aktsia nüüdisväärtus. Selle näitaja nimi on Morningstar Fair Value Estimate ehk nn õiglase väärtuse hinnang.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse!
    Hetkel kuum