Liina Laks • 26 september 2019
Börsiuudised
Ainult tellijale

Euroopale koidab 8 miljardi eurone karistustoll

Maailma Kaubandusorganisatsioon (WTO) tahab anda USA-le loa lennufirmade toetuse pärast karistustollide kehtestamiseks, vihjas asjaga kursis olev allikas Bloombergile.

Airbus A330-200   Foto: Reuters/Scanpix

Kuna Euroopa riigid toetavad Airbusi – samm, mida USA peab enda firmale Boeingule kahjulikuks – tahab USA Euroopale karistustollid kehtestada. Selleks peab ta enne WTO-lt loa saama, kuid WTO-le lähedalseisev isik kinnitas Bloombergile, et see luba tuleb. Karistustollid võivad tulla juba oktoobris ning kehtestatakse plaani järgi 8 miljardi dollari väärtuses Euroopa kaupadele. Eelkõige on kaupade nimekirjas lennukid ja lennukiosad, aga ka luksuskaubad. WTO ametlik otsus avalikustatakse tuleval esmaspäeval.

    Kui oled juba tellija, siis logi sisse!
    Hetkel kuum