Liina Laks • 25 veebruar 2020
Börsiuudised
Ainult tellijale

Pandeemia-võlakiri on vabalanguses

Milanolased kaitsevad end viiruse eest maskidega.   Foto: Xinhua, Scanpix

Investeerimismaailmas on sadu veidraid finantsinstrumente. Üks neist, nn Maailmapanga pandeemiavõlakiri, on koroonaviiruse kiire leviku tõttu surve alla sattunud, kirjutab Financial Times.

2017. aastal lõi Maailmapank kaheosalise pandeemiavõlakirja, mille koguväärtus on 320 miljonit dollarit. Võlakiri maksis investoritele intressi, mida finantseerisid doonorriigid Jaapan ja Saksamaa. Võlakiri sisaldas tingimust, et juhul kui maailmas puhkeb teatud kriteeriumitele vastav pandeemia, ei saa investorid enam raha tagasi, vaid kogu võlakirja summat kasutatakse kriisi leevendamiseks. Nüüd on investorid võlakirja kiiresti müüma asunud.

    Kui oled juba tellija, siis logi sisse!
    Hetkel kuum