Tallinna kõige uuem Jaapani söögikoht Yakitori Pronksi tänaval pakub autentset Jaapani elamust. Spetsiaalsel grillil ja erilistel sütel valmivad liha- ja köögiviljavardakesed, mida õhtu jooksul jaksab ära süüa päris mitu.

- Jaapani söögikohas Yakitoris on huvitav istuda leti ääres, sest siis saab jälgida koka askeldamist.
- Foto: Raul Mee
Istuma pandi meid leti äärde. Leti taga tossas grill ja askeldas kokk. Tagapool olid ka mõned lauad, kuid leti juures on justkui parem. Peale koka on saalis veel üks teenindaja, keda aeg-ajalt ka leti taga võis näha ja ongi kogu personal, kes külaliste kõhutäite ja joogipoolise eest hoolitseb. Yakitoril on ka peakokk, kuid tema ei ole päris iga päev kohal.
See teema pakub huvi? Hakka neid märksõnu jälgima ja saad alati teavituse, kui sel teemal ilmub midagi uut!
Seotud lood
Viimaste aastate jooksul on kinnisvarasektori rahvusvahelised kestlikkuse standardid teinud läbi suure uuenduskuuri. Euroopa rohepöörde eesmärgid, uued kliimapoliitikad ja investorite kasvavad ootused on viinud selleni, et nii LEED (Leadership in Energy and Environmental Design) kui ka BREEAM (Building Research Establishment Environmental Assessment Methodology) on tulnud välja uute versioonidega – mõlemad oluliselt ambitsioonikamad kui nende eelkäijad. Eesmärgiks ei ole pelgalt rangemad nõuded, vaid tulevikukindlate ja väiksema keskkonnamõjuga hoonete loomine, mis vastavad juba täna homsete regulatsioonide ja turu ootustele.