Kaupleja Alex • 28. september 2018
Jaga lugu:
Kaupleja Alex asub Tesla aktsiat noolima.  Foto: Kaupleja Alex

Soodne aeg osta Tesla aktsiaid?

Kui mu mälu mind ei peta, siis Warren Buffett on alati soovitanud osta aktsiaid ajal, kui ettevõttel on käimas kohtumenetlus või on seda tabanud ühekordne negatiivne uudis, mis on põhjustanud aktsia hinna suure languse.

Warren Buffetti põhimõte on väga lihtne. Ühe kuu pärast unustavad kõik selle kohtuprotsessi ja sina oled soetanud suurepärase hinnaga hea ettevõtte aktsiaid.

• Reaalajas ülevaate Alexi kauplemiskontost ja viimastest tehingutest leiab SIIT.

Eilne uudis kohtuhagist langetas Tesla (TSLA) väärtust 12%. Pärast USA aktsiaturu sulgemist jõudis avalikkuse ette uudis, et SEC (USA väärtpaberituru järelevalve) süüdistab Elon Muski alusetus Twitteri säutsus, mille puhul oli tegemist turu manipuleerimisega.

Kogu lugupidamise juures Elon Muski vastu olen sellises käitumises pettunud. Uskusin, et see on lihtsalt valearusaam, aga olenemata sellest on aktsia hind järelturul langenud 270 dollari piirile. Tesla aktsia ajaloo kõrgeim hind on olnud 389 dollarit. Tesla uute tootmisest tulnud autode kvaliteet pole endiselt piisav, aga autod on müüdud ammu enne, kui auto on jõudnud tootmisliinile.

Enne aktsiate ostmist peate vastama mõnele küsimusele:

• Kas või kuidas mõjutab Elon Muski juhatusest eemaldamine Tesla tulevast käekäiku?

• Kas see kohtuhagi unustatakse tõesti juba kuu pärast?

• Kui palju läheb ettevõttele maksma Elon Muski tegutsemine?

Kokkuvõttes saab öelda, et SECi esitatud süüdistused on piisavalt tõsised, et kaaluda, kas praegune aktsia hinna langus on ikka hea koht sisenemiseks. Samas tasub meelde tuletada, kuidas aktsia hind langes sama suurelt ja taastus pärast esimese juurdluse väljakuulutamist. Suure tõenäosusega ostaksin Tesla aktsiaid hetkel üsna vähe. Arvan, et praeguse 270 dollari taseme juures sisenen ostutehingusse väga väikese kogusega.

Avatud positsioone saate jälgida Kaupleja Alexi kodulehel.

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas