Kaupleja Alex • 23 märts 2019

Kumb kannatab kauem, USA või Euroopa keskpank?

Hiljutine USA keskpanga (FEDi) koosolekul intressimäära ei tõstetud ja aasta lõpuni tõusu ei plaanita. Eeldatav tõus aasta lõpus on oluline sündmus ja see on olnud nii juba viimased kolm aastat. Otsustasin vaadata, mida võib see dollari jaoks tähendada.

EUR/USD nädalagraafik  Foto: Kaupleja Alex

Minu jaoks on tegu kummalise olukorraga, kuna tavaliselt tõstab või langetab FED intressmäärasid tsükliliselt, ilma tõsiste või pikaajaliste katkestusteta. Samas on praegune majandustsükkel eelnevatest oluliselt pikem ja võimsam.

Mul on juba võetud lühike positsioon EUR/USD valuutapaariga, mille avasin kohe pärast Euroopa Keskpanga (EKP) koosolekut. Sel hetkel tundus mulle, et EKP võttis ette väga julge sammu, otsustades raha pankadele jälle juurde trükkida, et majanduskasvu stimuleerida. Pärast nonfarm payrolls'i (põllumajandusväliste töökohtade hulk) nõrka tulemust ning FEDi otsust intressimäärasid aasta lõpuni mitte tõsta läks dollar euro suhtes langusesse. Kavatsen oma EUR/USD positsiooni hoida, oodates Euroopalt veel nõrgemaid tulemusi. Sõltumata FEDi otsusest, saavad eurooplased minna veelgi kaugemale.

Minu S&P 500 positsioon on endiselt ootel ja otsib lühikese positsiooni võimalust. Otsus on hoida positsiooni nii kaua, kuni investorid jätkavad aktsiaturul panustamist. Tõenäoliselt pole korrektsioon turgudel enam kaugel.

Siit lingilt saate juurdepääsu kaupleja Alex MetaTrader5 kauplemiskontole, kus on näha tehingute ajalugu ja avatud positsioonid.

Edukat kauplemist!

Kaupleja Alex

Hetkel kuum