Jaga lugu:
Majandustulemused
Ainult tellijale

Alexela põlevkiviäri jätkab kahjumis

Kiviõli keemiatehas.  Foto: Postimees/Scanpix, Eero Vabamägi

Viimati 2014. aastal kasumis olnud Alexela Groupi kuuluv kontsern Kiviõli Keemiatööstuse Varad OÜ jäi eelmisel aastal 2,68 miljoni euroga kahjumisse. Samas võrreldes aasta varasemaga on kahjum rohkem kui viis miljonit eurot väiksem, kui puhaskahjumi number oli 8,05 miljonit eurot.

Ettevõte kirjutab majandusaasta aruandes, et majandustegevuse näitajad on tugevalt mõjutatud varasematel aastatel sõlmitud madalate hindadega tulevikutehingutest, eelmistel perioodidel edasi lükatud kapitaalremontide kulude kasvust kui ka CO2 kvootide, põlevkivi ressursitasu ja diislikütuse hinna tõusust. Samuti on suur osa grupi tuludest otseselt sõltuv maailmaturu õlihindadest.

Telli Äripäev

Äripäeva tellijal on ligipääs:
Äripäeva raadio­saadetele
kõigile artiklitele ja TOPidele
investor Toomase nõuannetele
Äripäeva Infopanga hõbepaketile
Vaata seoseid nende isikute ja firmadega:
Jaga lugu:
Hetkel kuum