• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Ärme lõpeta unistamist

  Täna on lõpuks taas veidi valgem, kui eile. Homme valgem, kui täna. Kui teeks nii, et täna ei räägi korruptsioonist, elamislubade skandaalist, notaritest, kütusepetturitest, ravimifirmade tegevusest, dialoogi puudumisest valitsejatega, pedofiilidest, spordi varjupoolest, Eesti madalamast elustanradist ja sissetulekutest Kreekaga võrreldes, jõulustressist, võlakriisist ja võlgadest?

  Vaatame hoopis lõppevat aastat pöördepunktina, mil Eesti murdis end otsustajate tippliigasse. Rahvuslik kokkulepe sissetulekutes nurisemata järgi anda, mille me kolm aastat tagasi sõnatult, ilma eestkõnelejateta isekeskis sõlmisime, hakkab nüüd vilja kandma. 
  Tunnistame endale, et üks 1,3 miljoni elanikuga riik pole kunagi varem ajaloos nii olulist rolli mänginud. ELi, NATOsse, euroliitu kuuluva välislaenuandjatest sõltumatu Eesti kaal rahvusvahelisel poliitika- aga ka majandusareenil on võrreldav meist kordi ja kümneid kordi suuremate mängijatega.Meile on nii kätte antud kui me oleme ise ka kätte võitnud päris head kaardid. Kuidas me neid välja käia oskame, sõltub nüüd meist, ja me peame ses osas unustama oma tagasihoidlikkuse, nagu ütles ülimalt Eesti sõbralik Edward Lucas viimases Diplomaatiaski.
  Niisamuti ei tasu meil pidevalt rehmata käega, et mis sest aastast enam, läks jah tunduvalt paremini, kui ootasime, kuid vaadakem järgmise aasta hirmudele. Kui vaadata täna järgmise aasta krahhist rääkijaid, siis erinevalt 2008. aastast pole need ettevõtjad, vaid peaasjalikult analüütikud, õppejõud, pankurid. Ettevõtjad on rohkem optimistlikud. Küll ettevaatlikult, kuid siiski "rohelises". 
  Tegemist on ettevõtjatega, kes on möödunud kriisis end tähelepanuväärselt efektiivsemaks ja enesekindlamaks muutnud. Kes teavad, et olukorras, kus tuleb vaid endale loota, on otsustamine, isegi valesti otsustamine igal juhul parem, kui otsustamata jätmine. Julgen häbenemata öelda, et ma olen uhke Eesti juhi ja ettevõtja üle. Sellise meeskonnaga järgmisse aastasse minnes peaksid teised riigid alt hoidma. Me oleme üsna heas vormis ja tegelikult enda üle veidi uhkedki.
  Arvan, et välisinvesteeringute vool Eestisse järgmisel aastal kasvab üsna märkimisväärselt ning meie eksport jätkab endiselt kasvamist. Miljardi euro asemel kuus hakkama versti sihtima kahte miljardit. Soovin Äripäeva lugejatele, ettevõtjatele jätkuvalt head kohanemisvõimet! Ning kindlasti ärme lõpeta riskimist ja eriti ei tohi me lõpetada unistamist. Just see viimane on toob edu nii majanduses kui ühiskonnas laiemalt. Ilusaid unistusi!
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Tegelikult oleme me eriolukorras – käitugem siis vastavalt
Meile on jäetud praeguses koroonakriisis suhteliselt palju vabadust, kuid kui me sellega paremini ümber käima ei hakka, siis võib-olla mitte lõpmatuseni, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Meile on jäetud praeguses koroonakriisis suhteliselt palju vabadust, kuid kui me sellega paremini ümber käima ei hakka, siis võib-olla mitte lõpmatuseni, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Dow Jones lõpetas nädala ajaloolise tipptulemusega
Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis täna 0,21% ja sulgus 35 677,02 punktil, mis on ajaloo kõrgeim tulemus.
Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis täna 0,21% ja sulgus 35 677,02 punktil, mis on ajaloo kõrgeim tulemus.
Reklaamimüügi TOPi võitja: olime valmis suuremaks kukkumiseks
Äripäeva reklaamimüügi TOPi võitis Postimees Grupp, mille müügidirektori Taavi Lätti sõnul oldi eelmisel aastal valmis suuremaks kukkumiseks, kuna reklaamimüük sai koroonakriisist tugevalt pihta.
Äripäeva reklaamimüügi TOPi võitis Postimees Grupp, mille müügidirektori Taavi Lätti sõnul oldi eelmisel aastal valmis suuremaks kukkumiseks, kuna reklaamimüük sai koroonakriisist tugevalt pihta.
Fotod: varju hoidnud ERIALi niiditõmbajad astusid kohtu ette
Kohe algab Hoiu-laenuühistuga ERIAL seotud isikute kriminaalasjas esimene sisuline arutelu.
Kohe algab Hoiu-laenuühistuga ERIAL seotud isikute kriminaalasjas esimene sisuline arutelu.