• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Hea ja halb politseinik arstide streigis

  Äsja lõppenud meedikute streik tõi silme ette hea ja halva politseiniku võrdluse, kirjutab Meditsiiniuudiste peatoimetaja Kadi Heinsalu.

  Politseifilmides töötleb kahtlusaluseid algul eriti halb võmm, ja kui olukord näib lootusetu, astub mängu hea politseinik, kes paljalt parema suhtumisega saavutab vajaliku.
  Arstide vaatevinklist püsis sotsiaalminister Hanno Pevkur kõigi streiginädalate vältel pildil antikangelasena. Tegelikult oli ta varem saavutanud arstkonna hulgas üsnagi hea maine. Näis, et streigiaeg kulutas sealt paljugi maha. 
  Kolmandal streiginädalal toodi mängu esimene “hea politseinik”, riiklik lepitaja Henn Pärn, kes kahjuks tulemust ei saavutanud. Streikivad arstid lihtsalt ignoneerisid teda. Pärn astus kaadrisse nädala algul sõbraliku sõnumiga “Võtame hirmud maha!”, aga reedeks teda enam pildil polnudki.  
  Prints valgel hobusel. Viimasel streiginädalal  saabus ootamatult ja jõuliselt tegelik “hea politseinik”: riigikogu sotsiaalkomisjoni esimees Margus Tsahkna. Ta lubas lahkelt mõistmist, koostööd ja mõistagi rahalist katet otse riigikogust, rabades oma sõnumitega ilmselt ka arste.
  “Ta tuli nagu prints valgel hobusel,” märkis üks streigi liidritest selle kohta huumoriga. Raske öelda, kas see oli teadlik või sattumisi juhtunud poliitiline avantüür, kuid tulemuse see tõi. Streik on vähemalt ajutiselt peatatud. Tsahknalt aga ootavad arstid kahe nädala jooksul tegusid:  võluda juba menetlusprotsessi jõudnud riigieelarvest  välja vajalikud summad residentide töötasu suurendamiseks.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Roheelektrifirma uuendas börsiga tõotusi
Enefit Greeni börsile tulekuks on üliviljaka pinnase ette valmistanud nii pensionireform kui elektri kõrge hind, aga kas sellele langev tera on kasvujõuline, see alles hakkab selguma, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Enefit Greeni börsile tulekuks on üliviljaka pinnase ette valmistanud nii pensionireform kui elektri kõrge hind, aga kas sellele langev tera on kasvujõuline, see alles hakkab selguma, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Norra tegi otsa lahti - intressimäärad hakkavad tõusma
Norra keskpank tegi esimesena sammu ülilõdva finantspoliitika karmistamiseks, tõstes baasintressimäärasid 0,25 protsendile. Mitu keskpanka on varsti Norrast eeskuju võtmas.
Norra keskpank tegi esimesena sammu ülilõdva finantspoliitika karmistamiseks, tõstes baasintressimäärasid 0,25 protsendile. Mitu keskpanka on varsti Norrast eeskuju võtmas.
Raadiohommikus: Enefiti börsidebüüt, krüptovarad ja mure hariduse pärast
Nädala viimases hommikuprogrammis on fookus paljulubavatel investeerimisideedel ja Eesti haridussüsteemi tulevikul.
Nädala viimases hommikuprogrammis on fookus paljulubavatel investeerimisideedel ja Eesti haridussüsteemi tulevikul.
Eesti majaehituse pärandihoidja: aastas jõuan teha kuni 15 palkmaja
Eesti traditsioonilise ehituse hoidmise eripreemia pälvis tänavusel aasta tehasemaja konkursil Võrumaal Vastseliinas asuvas firmas Vipson Projekt käsitööna valminud palkmaja.
Eesti traditsioonilise ehituse hoidmise eripreemia pälvis tänavusel aasta tehasemaja konkursil Võrumaal Vastseliinas asuvas firmas Vipson Projekt käsitööna valminud palkmaja.