Äripäev eetris: troonilt tõugatud Keskerakonnal on veel viimane võimalus

    Teisipäeva hommik lõi Keskerakonda valusalt: 18 aastat kestnud võim Tallinnas lõppes. Suures pildis on Keskerakond ajakirjanike hinnangul kustumas, ent hingetõmbeaeg opositsioonis annab veel viimase võimaluse end üles ehitada. 

    Keskerakonna puhul on suureks küsimuseks nende rahaline seis: suure kirvena pea kohal on võimalik miljoninõue, mis tuleb maksta, kui Porto Franco kohtuasjas tuleb riigikohtust süüdimõistev otsus. 

    Järgmised kaks aastat peaks Keskerakond olema Tallinnas tugev opositsioonijõud ja kõva lärmi tegema, hindas ajakirjanik Martin Johannes Teder. Tallinna nüüdseks eksmeer Mihhail Kõlvart tunneb ennast pealinnas mugavalt ja võib arvata, et tagasi võimule saamine on see, millega ta tahab tegeleda, arutles Teder. 

    Ajakirjanik Pille Ivask lisas, et kuna Kõlvartil on Tallinna toimimisest väga hea pilt ees, on tal hea ka opositsioonis silma paista. 

    Aga ehk võiks Kõlvart minna Tallinnast hoopis ära, näiteks Narva linna juhtima? “Kõlvartil oleks tark end kehtestada tugeva opositsioonilise juhina ja mitte end Narva ära peita. See oleks lahja variant. Keskerakonna jaoks oleks tähtis, et juht on pildil ja kohal ka debattidel,” arutles ajakirjanik Lauri Leet ja lisas, et nüüd on Keskerakonnal rohkem aega, et tegeleda riigi poliitikaga. 

    Lisaks vaatasime saates otsa Eesti Panga värskele majandusprognoosile ja rääkisime küberkäitumisest ning netipettustest. 

    Saates osalesid ajakirjanikud Lauri Leet, Martin Johannes Teder ja Pille Ivask. 

    • Äripäev eetris
    • 29.03.2024
    KIIRUS:
    Äripäev eetris: troonilt tõugatud Keskerakonnal on veel viimane võimalus
  • Hetkel kuum