Euroopas ja ka kitsamalt Eestis on süvenemas toidupettuste hulk, ütles maksu- ja tolliameti tollikorralduse osakonna keeldude ja piirangute üksuse juht Elika Brosman.
Brosman rääkis Äripäeva raadio neljapäevases hommikuprogrammis, et tihtipeale võltsitakse selliseid tooteid, mis on teinud turul juba teinud endale nime ja on kallis. "Väga mugav on ära kasutada kellegi suurt ja kallist tööd," ütles Brosman.
Näiteks on levinud oliivõli ja mee võltsimine, samuti petetakse tarbijat veinisektoris. Brosman selgitas täpsemalt, kuidas sellist toitu võltsitakse ning nimetas ka levinumaid brände, mida tahetakse ära kasutada.
Elika Brosmani intervjueeris Ireene Kilusk.
Foto autor: Julia-Maria Linna.
Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.