Äripäev • 1. juuli 2019 kell 13:00

Rumalus on disainmõtlemise juures voorus

Luminori teenusedisaini juht Lars Erik Hion selgitab, kuidas disainmõtlemise tööriistakasti teha kõigile ühtmoodi selgelt arusaadavaks.  Foto: Urmas Kamdron

Saade "Lavajutud" on salvestatud Pärnu Juhtimiskonverentsil, mille seekordne juhtmõte oli: muutu või sure.

Luminori teenusedisaini juht Lars Erik Hion kõneleb Luminori kogemusest, kus rakendatakse kliendist lähtuva organisatsiooni printsiipe ning tema juhtida on osakond, mis aitab luua tugevaid seoseid kliendi heaolu ja ettevõtte majandusliku edu vahel.

Hion räägib, kuidas disainmõtlemise tööriistakast, eriti selle visuaalne osa, on selge ja arusaadav kõigile, olenemata erialasest taustast. Ühiselt saavad kaasa rääkida nii turundaja, tarkvaraarendaja, tippjuht kui ka jurist, kes tavaolukorras räägivad tehniliselt võttes küll eesti keelt, aga üksteisest tihti suurt aru ei saa.

Teises saatepooles kõneleb psühholoogiateadlane Andero Uusberg. Tartu Ülikooli teadlase loos saame teada, kui altid on inimesed muutustele ja mis protsessid ajus päriselt käivad, kui inimene mõne muutusega tegeleb.

Kuulake saadet siit:

Hetkel kuum