Priit Pokk • Ken Rohelaan • 31. juuli 2019 kell 9:50

Kokkupõrge ükskõikse ametkonnaga ehmatab ettevõtjaid

Seda, kas Peter Vesterbacka Tallinna–Helsingi tunneliprojekti ootab ees tume tulevik, rääkis hommikuprogrammis Soraineni advokaat, Finest Bay Area esindaja Paul Künnap.  Foto: Picasa, FinEstBayArea

Kolmapäevases hommikuprogrammis kõnelesime kahest juhtumist, kus ettevõtjad kohtasid kas ükskõikset suhtlust ametkonnalt või arusaamatut menetlusloogikat.

Nii teatas esmaspäeval rahandusministeerium, et tõmbab pidurit Peter Vesterbacka optimistlikele tunneliplaanidele Tallinna ja Helsingi vahel. Miks nii juhtus, mille poolest erineb suhtlus riigiga teisel pool Soome lahte ning kuidas vastab riigi kriitikale tunneli arendaja, rääkis stuudios Soraineni advokaat, Finest Bay Area esindaja Paul Künnap.

Samuti kirjutas esmaspäeval Äripäev Venemaa tipparendajast, kes on hädas Eestis äri ajamisel. Kolmapäeval laiendas sõsarleht Delovõje Vedomosti teemat, viidates, et hädasid jagub pankadega suhtlusel. Milles peituvad probleemid? Sellele küsimusele aitas vastata Delovõje Vedomosti peatoimetaja Polina Volkova.

Tegelike kasusaajate märkimine pole edenenud oodatud tempos: veerand Eestis tegutsevatest juriidilistest isikutest pole äriregistrile öelnud, kellele liigub ettevõttega teenitud vara. Samas on mitu ettevõtjat pahased nõude vajalikkuses. Rahandusministeeriumi ettevõtluse ja arvestuspoliitika osakonna jurist Taivo Põrk rääkis lähemalt, millised ettevõtted on kõige rohkem hädas, kas patustajaid ootavad ees suured trahvid ja mis piirangud tulevikus mittetäitjaid ees ootavad.

Eile teatas kevadel turule tulnud Holm Bank, et vahetab tegevjuhi ning Indrek Julge asemel asub panka tüürima endine Tallinna börsi juht Rauno Klettenberg. Mida võib Holm Bankilt tema juhtimise all oodata? Kellelt kavatsetakse turuosa endale võtta? Nendele küsimustele otsisime vastust uuelt juhilt.

Hommikuprogrammi vedasid Ken Rohelaan ja Priit Pokk.

Saadet saab kuulata pikemalt siit:

Hetkel kuum