• Jaga lugu:

  Biolisandi tekitatud kahjusid kindlustus ei korva

  Kõik, mis puudutab vedelike autosse kallamist, on praegu kindlustusvõtja enda asi, ütles Ultima Kindlustusmaakler OÜ juht Janek Ploom Äripäeva raadio saates "Autosõbrad eetris".Foto: Tõnu Tramm

  Kui sõidukil tekib pärast pikemat seismist biolisandiga kütuse tõttu probleemid, on see kindlustusseltside vaatepunktist autoomaniku enda mure, tunnistas Ultima Kindlustusmaakler OÜ juht Janek Ploom Äripäeva raadio saates "Autosõbrad eetris".

  "Üldjuhul on kindlustusseltside suhtumine selline, et kõik, mis puudutab vedelike autosse kallamist, on üheselt klindlustusvõtja vastutus. Näiteks tangitakse paaki bensiini asemel diislikütust või vastupidi. Sellest tekkivaid kahjusid kindlustus ei korva. Samamoodi suhtutakse ka biolisanditest tekkida võivatesse probleemidesse," ütles Ploom, kes nentis, et olukorras, mil tarbija teeb kõik õigesti, on see ilmselgelt ülekohtune.
  "Kui nüüd tõepoolest juhtub, et sellised olukordi tekib palju, siis peab ilmselt siin midagi muutuma. Tehnilise rikke kindlustusi nii mõnedki seltsid juba pakuvad ja näiteks käigukaste on selle raames juba päris mitu välja vahetatud. Tingimusel, et auto on korralikult hooldatud ja klient suudab seda tõestada," rääkis Ploom.
  "Ma ei tea, kas on kusagil tanklas kirjas üheselt mõistetavaid viiteid, kui kauaks ma tohin seda kütust paaki jätta vms. Ehk kust täpselt see vastutuse piir jookseb? See on mulle endale ka väga huvitav, mis sellisel juhul saama hakkab. Võimalik, et enne peab tekkima selleteemaline riigikohtu lahend, et tuua sellesse küsimusse õigusselgus."
  Saates lahkasid saatejuhid Tõnu Tramm ja Hindrek Männik koos saatekülalise Janek Ploomiga veel paljusid teisigi sõidukikindlustuse olulisi detaile. Kaasa arvatud seda, kuidas suhtuvad kindlustusseltsid õnnetustesse elektritõukeratastega, kas noore inimese auto vanemate nimele kirjutamine soodsama kindlusmakse nimel on mõistlik tegevus ja palju muud.
  Samuti võeti kokku augustikuu uute sõiduautode müük, anti soovitusi, kuidas ohutult sügisesse sisse sõita jpm.
  Saadet toetab Vianor Autokeskused.
  Kuulake saadet siit:
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Jah, nüüd tuleb seljad kokku panna!
Riik hankijana peaks praeguses keerulises majanduskeskkonnas, kus kõikvõimalikku laadi turutõrked on igapäevane nähe, olema töö teostaja suhtes mõistlik ja paindlik, kirjutab Äripäev juhtkirjas. Liigne bürokraatia, nagu me juhtkirjades sageli meelde tuletame, ei tule ühelgi ajal kasuks, kriisis aga on selle mõju hukutav.
Riik hankijana peaks praeguses keerulises majanduskeskkonnas, kus kõikvõimalikku laadi turutõrked on igapäevane nähe, olema töö teostaja suhtes mõistlik ja paindlik, kirjutab Äripäev juhtkirjas. Liigne bürokraatia, nagu me juhtkirjades sageli meelde tuletame, ei tule ühelgi ajal kasuks, kriisis aga on selle mõju hukutav.
Tallinna börs alustas uut nädalat kukkumisega
Tallinna börs langes täna koos ülejäänud Euroopa turgudega. Enim kukkusid kodubörsil PRFoodsi, Silvano Fashion Groupi ja Ekspress Grupi aktsiad.
Tallinna börs langes täna koos ülejäänud Euroopa turgudega. Enim kukkusid kodubörsil PRFoodsi, Silvano Fashion Groupi ja Ekspress Grupi aktsiad.
Coop Panga tippjuht: usaldust tuleb treenida
Juhtidel peaks olema julgust usaldada oma töötajaid ning juhul kui eesmärgid täidetakse, siis peaks andma präänikut, mitte piitsa, rääkis Coop Panga riskijuht Heikko Mäe.
Juhtidel peaks olema julgust usaldada oma töötajaid ning juhul kui eesmärgid täidetakse, siis peaks andma präänikut, mitte piitsa, rääkis Coop Panga riskijuht Heikko Mäe.
Raadiohommikus: Eesti suurim pank ja tööstuste kriisiplaanid
Teisipäevases Äripäeva raadio hommikuprogrammis räägime lisaks sõja mõjudele ka kasvavate intressimäärade ja kiire hinnatõusu tagajärgedest nii ettevõtetele kui tarbijatele.
Teisipäevases Äripäeva raadio hommikuprogrammis räägime lisaks sõja mõjudele ka kasvavate intressimäärade ja kiire hinnatõusu tagajärgedest nii ettevõtetele kui tarbijatele.
Advokaat: ettevõtjad arvavad, et keegi väga ootab nende kaebusi
Suurem osa ettevõtjatest ei puutu igapäevaselt kokku kriminaalmenetlustega, mistõttu on neil kogu protsessi kohta mitmeid eel- ning eksiarvamusi. Adovokaadibüroo Triniti vandeadvokaadi Risto Käbi sõnul viitavad vahel liigsete detailidega sisustatud kuriteoteated ettevõtjate arvamusele, et keegi väga ootab nende kaebusi. Nii see Käbi sõnul tegelikult ei ole.
Suurem osa ettevõtjatest ei puutu igapäevaselt kokku kriminaalmenetlustega, mistõttu on neil kogu protsessi kohta mitmeid eel- ning eksiarvamusi. Adovokaadibüroo Triniti vandeadvokaadi Risto Käbi sõnul viitavad vahel liigsete detailidega sisustatud kuriteoteated ettevõtjate arvamusele, et keegi väga ootab nende kaebusi. Nii see Käbi sõnul tegelikult ei ole.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.