Artikkel

  Rohesertifikaadiga ärihoone meelitab nii kliente kui investoreid

  Hoone omanike surve jätkusuutlikkusega tegeleda tuleb tihti klientidelt, selgub saatest.Foto: Scanpix/Panthermedia

  Aina enam räägitakse ärikinnisvara haldamisel jätkusuutlikkusest. Kliendid eeldavad juba praegu, et kinnisvara haldajad panustavad teemasse reaalsete sammudega. Ka rahastajate kaalukauss vajub keskkonnateadlike haldurite poole, kinnitab Foruse kinnisvara jätkusuutlikkuse juht Kairi Nõulik.

  Foruse Experti äriliini juht Alex Roost selgitab saates “Kõik ärikinnisvarast”, et hoone elukaarest on hoone haldamine kõige kulukam ja pikaajalisem osa – see moodustab 70–80% kogu hoonega seotud kuludest.
  „Seetõttu tulebki ressursitõhusale ärikinnisvara majandamisele mõtlema hakata juba siis, kui hoonet projekteeritakse. Kui hoone tulevasel omanikul tuleb idee hoone ehitada, siis on õige aeg kaasata haldamise ja jätkusuutlikkuse eksperte,“ kinnitas Roost.
  Kairi Nõuliku sõnul saab kõik alguse jätkusuutlikust haldusest. „Tuleb mõista, et tegevus hõlmab palju rohkemat kui ainult energiakasutust. Jätkusuutlikkuse alla käivad kogu süsinikujälg ja keskkonnamõju, mida hoone tekitab oma elukaare jooksul,“ sõnas ta.
  Nõulik lisab, et nii rentnikud kui rahastajad jälgivad üha enam kinnisvaraobjektidega seotud valikuid tehes, kas hoonel on rohesertifikaat. „Sertifikaat on ühtlasi kõrge kvaliteediga ärikinnisvara tunnuseks. Hooned, mis on selliselt sertifitseeritud, on A-klassi tipud ja neid eelistavad rahvusvaheliste kontsernide kohalikud harud, kelle sisemine strateegia on häälestatud keskkonnateadlikule maailmavaatele,“ tõdes Nõulik.
  Kuula sisuturunduslikust saatest „Kõik ärikinnisvarast“, miks pole klaaspindadega kaetud ärihoone jätkusuutlikkuse vaatevinklist kõige soodsam ja millised nutikad lahendused aitavad kinnisvarahoolduses nii aega kui raha kokku hoida. Saates räägivad Foruse Experti äriliini juht Alex Roost ja Foruse kinnisvara jätkusuutlikkuse juht Kairi Nõulik.
 • Hetkel kuum
Karmo Tüür: kuriusklikkus saadab ökosurma
Rohepööre on viinud ususõjani, mille ohvriks võivad langeda ettevõtted või koguni majandusharud, kirjutab poliitikavaatleja ja väikeettevõtja Karmo Tüür Äripäeva essees.
Rohepööre on viinud ususõjani, mille ohvriks võivad langeda ettevõtted või koguni majandusharud, kirjutab poliitikavaatleja ja väikeettevõtja Karmo Tüür Äripäeva essees.
Facebooki emafirma ületas ootusi ja valmistas pettumust üheaegselt
Facebooki emafirma Meta teatas kolmapäeval oma esimese kvartali tulemused, mis ületasid analüütikute ootusi. Samas avalikustas ettevõte teise kvartali prognoosi, mis valmistas investoritele pettumust ning viis aktsia pärast börsi sulgemist üle 10% langema, vahendas Yahoo Finance.
Facebooki emafirma Meta teatas kolmapäeval oma esimese kvartali tulemused, mis ületasid analüütikute ootusi. Samas avalikustas ettevõte teise kvartali prognoosi, mis valmistas investoritele pettumust ning viis aktsia pärast börsi sulgemist üle 10% langema, vahendas Yahoo Finance.
Articles republished from the Financial Times
Reaalajas börsiinfo
Myraka ettevõtlusblogi: Ford Transit gloria mundi
Äripäeva toitlustusettevõtjast kolumnist Myrakas müüs maha teda truult teeninud vanaldase Ford Transiti ning mõtiskleb selle kõrvale ausa väikeettevõtluse võimatuse üle.
Äripäeva toitlustusettevõtjast kolumnist Myrakas müüs maha teda truult teeninud vanaldase Ford Transiti ning mõtiskleb selle kõrvale ausa väikeettevõtluse võimatuse üle.
Gasellid
Kiiresti kasvavate firmade liikumist toetavad:
Gaselli KongressAJ TootedFinora BankGBC Team | Salesforce
Metallitööstus sunnib end raskel ajal vastu võtma iga töö
Ekspordile suunatud Viljandimaa metallitööstusettevõte Metest tunnetab praegu kõige raskemat aega. See tähendab, et enam ei saa valida tehtavat tööd, vaid vastu tuleb võtta kõik pakutav.Kuigi praegu valitseb majanduslikult keeruline aeg, kavatseb Metest Steel siiski kindlalt laieneda.
Ekspordile suunatud Viljandimaa metallitööstusettevõte Metest tunnetab praegu kõige raskemat aega. See tähendab, et enam ei saa valida tehtavat tööd, vaid vastu tuleb võtta kõik pakutav.Kuigi praegu valitseb majanduslikult keeruline aeg, kavatseb Metest Steel siiski kindlalt laieneda.
Eesti üks paremaid juhte: uhke tunnistada, et olen palju vigu teinud “Juhi juttude” värskes saates Annika Arras
"Olen elus nii palju vigu teinud, seda on uhke tunnistada," ütleb saates selle aasta parima juhi konkursi üks finaliste, Miltton New Nordicsi juht Annika Arras. "Mingites asjades läbipõrumine on hädavajalik."
"Olen elus nii palju vigu teinud, seda on uhke tunnistada," ütleb saates selle aasta parima juhi konkursi üks finaliste, Miltton New Nordicsi juht Annika Arras. "Mingites asjades läbipõrumine on hädavajalik."
Karmo Tüür: kuriusklikkus saadab ökosurma
Rohepööre on viinud ususõjani, mille ohvriks võivad langeda ettevõtted või koguni majandusharud, kirjutab poliitikavaatleja ja väikeettevõtja Karmo Tüür Äripäeva essees.
Rohepööre on viinud ususõjani, mille ohvriks võivad langeda ettevõtted või koguni majandusharud, kirjutab poliitikavaatleja ja väikeettevõtja Karmo Tüür Äripäeva essees.
Tesla plaan keskenduda odavamatele sõidukitele kergitas aktsia hinda
Tesla avaldas eile plaani, mille kohaselt hakatakse tootma soodsamaid sõidukeid juba selle aasta lõpus. Tootmine hakkaks toimuma olemasolevates tehastes, mis lööb plaani segamini seoses Mehhikosse ja Indiasse kavandatavate uute tehastega. Pärast seda teadet on Tesla aktsia hind hakanud taas tõusma.
Tesla avaldas eile plaani, mille kohaselt hakatakse tootma soodsamaid sõidukeid juba selle aasta lõpus. Tootmine hakkaks toimuma olemasolevates tehastes, mis lööb plaani segamini seoses Mehhikosse ja Indiasse kavandatavate uute tehastega. Pärast seda teadet on Tesla aktsia hind hakanud taas tõusma.
Robotit arendav Eesti idufirma kaasas 1,5 miljonit eurot
Eesti idufirma 10Lines kindlustas 1,5 miljoni euro suuruse investeeringu, et laiendada tegevust Ameerika Ühendriikides.
Eesti idufirma 10Lines kindlustas 1,5 miljoni euro suuruse investeeringu, et laiendada tegevust Ameerika Ühendriikides.
Savisaare sõnul oli tema Tallinna tööots rohkem hobi
Tallinna linnainkubaatorilt 1500 eurot kuus tasku pistnud Erki Savisaare jaoks oli tegemist niisama lihtsa tuluga, mille jaoks vaeva ei pidanud nägema ja mis tema vallajuhi tööd ei seganud.
Tallinna linnainkubaatorilt 1500 eurot kuus tasku pistnud Erki Savisaare jaoks oli tegemist niisama lihtsa tuluga, mille jaoks vaeva ei pidanud nägema ja mis tema vallajuhi tööd ei seganud.