Artikkel
 • Gaselli TOP: RIA.com Marketplaces jõudis käibe poolest IT-firmade esikolmikusse

  Tallinnas selgitati välja kõige kiiremini kasvavad ettevõtted. Selle aasta edetabelisse on pääsenud 1473 ettevõtet. Nende seas ka IT-ettevõte RIA.com Marketpaces, kes teeb edukat äri suures Ukrainas. Räägime Gaselli konkursi esikümnest, Eesti suurimatest majandussektoritest ja edukamatest IT-ettevõtetest.

  Gaselli TOP 10

  Gasseli TOP on iga-aastane edetabel, kuhu pääsevad ettevõtted on kasvatanud võrreldes eelnenud majandusaastaga käivet ja kasumit vähemalt 50%. Tänavu oli neid ligi 1500. Gasellide esikümnes on järgmised ettevõtted:
  1. AleviKinnisvara OÜ
  2. 24-7Fitnessklubi OÜ
  3. CR Construction OÜ
  4. LBM Trade OÜ
  5. OT Service OÜ
  6. Marinox OÜ
  7. Kuninga Valduse OÜ
  8. Viru Peekon OÜ
  9. Deltawise OÜ
  10. Homerich Import OÜ

  Mis majandussektorid on Eesti suurimad?

  Üle poole (53%) gasellettevõtetest asuvad Tallinnas. RIA.com Marketplaces’i analüütikud tegid kõigi 1473 Gaselli TOPis olevate ettevõtete põhjal kindlaks Eesti suurimad majandussektorid. TOP 7 käibe järgi on järgmine:
  Hulgimüük – 17% (438 mln eurot)
  Ehitus – 17% (424 mln eurot)
  Jaemüük – 8% (198 mln eurot)
  IT – 5% (125 mln eurot)
  Logistika – 4% (107 mln eurot)
  Metallitööstus – 4% (106 mln eurot)
  Puidutööstus – 4% (95 mln eurot)
  Edetabelis esindatud ettevõtete kogukäive ulatus 2,54 mld euroni. Väärib märkimist, et kõige suurema käibega ettevõtteks osutus Airwave OÜ, kelle käive oli 18,2 mln eurot.

  IT-firmade TOP 3

  IT on Eesti kõige kiiremini kasvav sektor. Gaselli TOPis on esindatud 62 IT-ettevõtet, kelle käive ulatus 171 000 eurost kuni 13,5 miljoni euroni. IT-firmade käibe TOP 3 on järgmine:
  1. Twilio Estonia OÜ – käive 13,5 mln eurot / ärikasum 976 tuhat eurot
  2. Heathmont OÜ – käive 11,8 mln eurot / ärikasum 1,29 mln eurot
  3. RIA.com Marketplaces OÜ – käive 10,8 mln eurot / ärikasum 5,9 mln eurot
  RIA.com Marketplaces OÜ juhatuse esimees Artem Umanets räägib, et ettevõtte edu võti on „usaldusväärsuse” strateegia.
  „Meie ettevõte kasvab ja finantstulemused räägivad enda eest. Juba teist aastat järjest jõuab RIA.com Marketplaces Gaselli TOPi. 2018. aastal oli EBITDA ehk kasum enne intresse, makse ja kulumit 2,79 miljonit eurot, aga 2019. aasta lõpetasime juba tulemusega 6,57 miljonit eurot. Teiste sõnadega kasv oli enam kui kahekordne. 2020. aasta tulemused avaldame peale auditi valmimist. Kuid võime öelda, et koroonaviiruse pandeemia meie kasvu ei takistanud,” räägib Artem Umanets ettevõttest RIA.com Marketplaces.
  „Meie jaoks on Gaselli edetabelisse jõudmine kinnitus, et oleme õigel teel, kui arendame „usaldusväärset internetti” suures Ukrainas ja meie strateegia kannab jätkuvalt vilja. Meie automüügi veebiportaal AUTO.RIA.com on pälvinud Ukraina rahvusliku kaubamärgi tiitli ja kuulub maailma autoportaalide TOP 6. Meie kinnisvaraportaal DOM.RIA.com kannab samuti seda aunimetust. Kõik tänu sellele, et ehitame turvalist sidet ostja ja müüja vahel.”
  Umanets räägib ka, et paljusid huvitab küsimus, kas RIA.com Marketplaces tuleb börsile.
  „2020. aasta ja koroonaviiruse pandeemia on teinud oma korrektiivid ja on sundinud uue reaalsusega kohanema. Kui võime kindlalt öelda, et lähitulevikus korraldame aktsiate esmase avaliku pakkumise (IPO) ja tuleme Nasdaq Baltic börsile,” räägib Umanets.

  Lühidalt RIA.com Marketplaces'ist

  AIM Groupi analüüsi 2019 Global Classified Annual Report andmetel on RIA.com Marketplaces OÜ maailma kuulutusteportaalide edetabelis 23. kohal.

  Rahvusvaheline krediidiinfo ettevõte AS Creditinfo Eesti andis RIA.com Marketplaces OÜ-le tunnistuse „Edukas Eesti Ettevõtte 2016-2020“.

  Alates 2018. aastast ettevõtte on Eesti e-Kaubanduse Liidu liige ja 2020. aastast kuulub ka Eesti Infotehnoloogia ja Telekommunikatsiooni Liitu.

 • Hetkel kuum
Sirle Truuts: loome ettevõtjatele neljanda pensionisamba
Ettevõtjatele tuleks luua neljas pensionisammas ehk ettevõtja pensioni investeerimiskonto, kuhu on võimalik suunata aastas maksuvabalt vähemalt 10% kasumist, kirjutab koolitaja ja mentor Sirle Truuts arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Ettevõtjatele tuleks luua neljas pensionisammas ehk ettevõtja pensioni investeerimiskonto, kuhu on võimalik suunata aastas maksuvabalt vähemalt 10% kasumist, kirjutab koolitaja ja mentor Sirle Truuts arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Hotellid: turistid tulevad vaikselt tagasi, aga piisavalt palju raha ei saa neilt veel küsida
Turistid tulevad vaikselt Eestisse tagasi ja hotellide käive on taastunud kriisieelsele tasemele, kuid hotellide juhid tõdevad, et nad pole saanud hindu tõsta piisavalt, et see kataks aina suurenevaid kulusid. Tulevast suvest sõltub palju, sest rahapuhvrid on hotellidel koroonakriisis kokku kuivanud.
Turistid tulevad vaikselt Eestisse tagasi ja hotellide käive on taastunud kriisieelsele tasemele, kuid hotellide juhid tõdevad, et nad pole saanud hindu tõsta piisavalt, et see kataks aina suurenevaid kulusid. Tulevast suvest sõltub palju, sest rahapuhvrid on hotellidel koroonakriisis kokku kuivanud.
EfTENi uusima fondi saab turult kätte alla puhasväärtuse
EfTEN United Property Fund osaku puhasväärtus (NAV) oli detsembri lõpus 10,82 eurot, samas osaku hind turul on 9,5 eurot.
EfTEN United Property Fund osaku puhasväärtus (NAV) oli detsembri lõpus 10,82 eurot, samas osaku hind turul on 9,5 eurot.
Reaalajas börsiinfo
Lillemüüja laseb pikalt tegutsenud äri pankrotti: pole enam mõtet
Varem Viru lilleturul kioskit pidanud lillede jaemüügiga tegelev Kaeralill koondas töötajad ja läheb pankrotti.
Varem Viru lilleturul kioskit pidanud lillede jaemüügiga tegelev Kaeralill koondas töötajad ja läheb pankrotti.
Coop Eesti uus juht vihjas, et kauplustekett on ostulainel
Eesti suurim jaekaubanduskett Coop Eesti, millele kuulub praegu ligi veerand turuosast, ihkab veelgi kasvada. Konkurendid, kes on täna vaevas ja tunnevad, et turgu ise võtta ei jõua, võivad minna Coopi jutule, rääkis ettevõtte peatne juht Rainer Rohtla.
Eesti suurim jaekaubanduskett Coop Eesti, millele kuulub praegu ligi veerand turuosast, ihkab veelgi kasvada. Konkurendid, kes on täna vaevas ja tunnevad, et turgu ise võtta ei jõua, võivad minna Coopi jutule, rääkis ettevõtte peatne juht Rainer Rohtla.
“Äripäev eetris”: Scholz tegi end tankidega veiderdamisega lolliks
Pikk venitamine ukrainlastele tankide lubamisel on teinud lolliks eelkõige Saksa liidukantsleri Olaf Scholzi enese, kuid sakslaste suhtes on tekkinud skepsis, kas nende peale saab üldse loota, leidsid ajakirjanikud saates “Äripäev eetris”.
Pikk venitamine ukrainlastele tankide lubamisel on teinud lolliks eelkõige Saksa liidukantsleri Olaf Scholzi enese, kuid sakslaste suhtes on tekkinud skepsis, kas nende peale saab üldse loota, leidsid ajakirjanikud saates “Äripäev eetris”.
Riigikohus: prokuratuur peab ajakirjanikele trahvi taotlemist usutavalt põhjendama Prokuratuur: meile jäi õigus otsustada avaldamise üle
Eesti Ekspressi ajakirjanikud pääsevad prokuratuuri trahvist, mis neile määrati Swedbanki uurimisest kirjutatud loo eest.
Eesti Ekspressi ajakirjanikud pääsevad prokuratuuri trahvist, mis neile määrati Swedbanki uurimisest kirjutatud loo eest.

Olulisemad uudised

Raske aasta laenu-ühistutele: hoiused vähenesid 13%
Möödunud aastal suure pankrotiskandaali läbi elanud hoiu-laenuühistutel pole ette näidata kaotustele võrdväärset kasvu: kukkunud on nii laenuportfell kui ka hoiused.
Möödunud aastal suure pankrotiskandaali läbi elanud hoiu-laenuühistutel pole ette näidata kaotustele võrdväärset kasvu: kukkunud on nii laenuportfell kui ka hoiused.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.