Artikkel
 • Kuula

  Energeetikasektori tegijad, kes võivad käesoleval aastal korraliku tõusu teha

  Pärast 2022. aasta tipptasemeid langesid gaasihinnad eelmisel aastal enam kui poole võrra. Üleilmne gaasiturg peaks käesoleval aastal siiski taastuma ning võib anda korraliku tõuke antud valdkonnas tegutsevate ettevõtete aktsiate tootlusele. Freedom24 spetsialistid toovad välja nimed, kelle tegemisi tasuks hoolikamalt jälgida.

  Coterra Energy: nafta- ja gaasiettevõte, mille kasv on 33%
  Coterra Energy Inc (CTRA) on nafta- ja gaasiettevõte, millel on mitmekesine varade portfell, mis sisaldab kvaliteetseid maagaasimaardlaid. Maagaas moodustab 72% ettevõtte süsivesinike kogutoodangust ja moodustab 38% ettevõtte tuludest. Coterra projektid hakkavad tootma kasumit WTI naftahinnaga 50 dollarit barreli kohta ja Henry Hubi gaasihinnaga 2,50 dollarit miljoni BTU kohta. Coterra vaatab igakuiselt turutingimuste alusel oma investeeringute jaotuse üle ja säilitab olulise tõusupotentsiaali, kui gaasihinnad hakkavad taastuma
  Devon Energy: süsivesinike tootja, mille kasv on 26,3%
  Devon Energy Corporation (DVN) on sõltumatu energiaettevõte, millel on kvaliteetsete süsivesinike maardlate portfell USA suuremates nafta- ja gaasibasseinides. Ettevõtte tegutseb mitmes valdkonnas ning tema portfellis leidub naftat, gaasikondensaati ja maagaasi. Praeguse tootmistaseme juures jätkub Devoni varudest üle 10 aasta, pakkudes pikaajalist kasvupotentsiaali. Tänu tugevale tegevustulemusele koos kõrgete naftahindadega ületasid Devoni 2024. aasta I kvartali majandustulemused analüütikute ootusi, võimaldades ettevõttel 2024. aasta väljavaateid tõsta.
  Kinder Morgan: energiataristu ettevõte, mille kasv on 17,6% ja dividenditootlust 6%
  Kinder Morgan Inc. (KMI) on Põhja-Ameerika üks suurimaid energiataristu operaatoreid. Ettevõte tegeleb maagaasi, naftasaaduste, toornafta ja gaasikondensaadi veo ja ladustamisega, samuti opereerib vedel- ja puistlasti terminale. Kinder Morgan ootab oma teenuste järele nõudluse olulist kasvu: ettevõtte prognooside kohaselt kasvab USA gaasinõudlus 2030. aastaks 19%, samas kui Mehhikost pärit LNG eksport võib samal perioodil kasvada 98%. Kinder Morgani pikaajalistel lepingutel põhinev ärimudel tagab ettevõttele prognoositavad rahavood ja aktsionäridele stabiilse kasumi tagasi.
  Cadre Holdings: 30% kasvupotentsiaaliga turvavarustuse tootja
  Cadre Holdings Inc. (CDRE) on juhtiv õiguskaitseasutuste ja sellega seotud valitsusasutuste varustuse ja varustuse tootja. Cadre'i tooteid müüakse 104 riigis üle maailma, kusjuures 80% ettevõtte tuludest moodustab USA. Cadre loodab, et tema kasvustrateegia suurendab 2024. aastal eelmise aastaga võrreldes 17% tulu ja 24% korrigeeritud EBITDAt. Nende eesmärkide saavutamise võti on ettevõtte aktiivne ühinemis- ja ülevõtmispoliitika.
  Gogo: USA suurim ärilennunduse pardasideteenuste pakkuja 24,4% kasvuga
  Gogo (GOGO) on USA suurim ärilennunduse lennuaegse ühenduse (IFC) teenuste pakkuja. Ettevõte teenindab 80% kõigist eralennukitest, mis lendavad suurema osa Põhja-Ameerika kohal. Järgmise 5–7 aasta jooksul peaksid enam kui 20% USA eralennukipargi omanikud uuendama oma lennukeid uute IFC-süsteemidega varustatud mudelitega. Arvestades Gogo tugevat positsiooni antud valdkonnas, on ettevõte tõenäoliselt peamine uute lennukite sideseadmete tarnija. Lisaks uudistab Gogo äritegevuse laiendamise kahte põhivaldkonda: uute tehnoloogiate kasutuselevõtu ja maailmaturule laienemist.

  Miks võib Freedom24 investeerimisideid usaldada?

  Meie analüütikutel on 10-aastane kogemus globaalsetel aktsiaturgudel, sealhulgas Wall Streetil.

  Meie investeerimisideede tulemuste kokkuvõte:

  • Viimase 3,5 aasta jooksul on ellu viidud 331 ideed 503-st;

  • 61% ideedest on positiivselt ellu viidud;

  • Teostatud ideede keskmine tootlus on 16%;

  • Keskmine idee elluviimise aeg on 29,2 nädalat.

  Freedom24 analüütikute meeskond valmistab ette värskeid investeerimisideid. Lugege neid Freedom24 veebilehelt ning jälgige ka Facebookis, Instagramis ja Telegramis, et värske info võimalikult kiirelt kohale jõuaks!

 • Hetkel kuum
Kai Realo: riigi konkurentsivõime ei teki üleöö, ka majandust tuleb juhtida
Eesti majanduse jätkuvalt halvenev konkurentsivõime ja kestev majanduslangus kõnelevad sellest, et peame riigina majanduse konkurentsivõime tugevdamise fookusesse võtma, kirjutab Eesti Tööandjate Keskliidu volikogu esinaine Kai Realo.
Eesti majanduse jätkuvalt halvenev konkurentsivõime ja kestev majanduslangus kõnelevad sellest, et peame riigina majanduse konkurentsivõime tugevdamise fookusesse võtma, kirjutab Eesti Tööandjate Keskliidu volikogu esinaine Kai Realo.
Kolmas languspäev järjest viis Nvidia korrektsiooni
Lühidalt maailma väärtuslikuma börsifirma positsiooni hoidnud Nvidia aktsia on langenud kolme börsipäevaga kokku 12% ja jõudnud korrektsiooni.
Lühidalt maailma väärtuslikuma börsifirma positsiooni hoidnud Nvidia aktsia on langenud kolme börsipäevaga kokku 12% ja jõudnud korrektsiooni.
Articles republished from the Financial Times
Reaalajas börsiinfo
Külm kaup püsib tänavu endiselt kuum: jäätisetootja tegi mais rekordkäibe
Gasellid
Kiiresti kasvavate firmade liikumist toetavad:
Gaselli KongressAJ TootedFinora BankGBC Team | Salesforce
Pannkoogimeistrid uuendavad kasvuretsepti: tuleb Eestist väljas ise äri püsti panna
Kookeri minipannkookidega tuntust kogunud Mesti omanikud tunnistasid Äripäeva raadios, et olid frantsiisi avamisele väljaspool Eestit juba päris lähedal, kuid aeg polnud küps. Enne tuleb ka ise üks koht välismaal avada.
Kookeri minipannkookidega tuntust kogunud Mesti omanikud tunnistasid Äripäeva raadios, et olid frantsiisi avamisele väljaspool Eestit juba päris lähedal, kuid aeg polnud küps. Enne tuleb ka ise üks koht välismaal avada.
Esinemine on alati ebamugav. Kolm nippi, mis annavad publiku ees julgust juurde
Esinemine on meie jaoks alati kriisiolukord. Me ei saa muuta seda, et esinemine on ebamugav ja riskantne, aga me saame väga hästi valmistuda selleks, et meie ebamugavus ei segaks publikut.
Esinemine on meie jaoks alati kriisiolukord. Me ei saa muuta seda, et esinemine on ebamugav ja riskantne, aga me saame väga hästi valmistuda selleks, et meie ebamugavus ei segaks publikut.
Neste lahkus Rohetiigrist. Vastastikku jagatakse teravaid süüdistusi
Neste teatas, et lahkub Rohetiigrist, sest ei pea transpordi teekaardi koostamise protsessi läbipaistvaks ega teaduspõhiseks. Rohetiiger pole süüdistusega nõus ja heidab Nestele ette vähest panust teekaardi loomisesse, kirjutab kestlikkusuudised.ee.
Neste teatas, et lahkub Rohetiigrist, sest ei pea transpordi teekaardi koostamise protsessi läbipaistvaks ega teaduspõhiseks. Rohetiiger pole süüdistusega nõus ja heidab Nestele ette vähest panust teekaardi loomisesse, kirjutab kestlikkusuudised.ee.
Maailma autohiidudele tootev firma tegi käiberekordi. „Mis siin öelda, eks ikka tuleb rahul olla“
Mainekatele Euroopa autotööstustele allhankeid tegev Mistra-Autex lõpetas eelmise aasta rekordkasumiga ning ületas endagi ootusi. Sel aastal loodab ettevõte edu enam-vähem korrata.
Mainekatele Euroopa autotööstustele allhankeid tegev Mistra-Autex lõpetas eelmise aasta rekordkasumiga ning ületas endagi ootusi. Sel aastal loodab ettevõte edu enam-vähem korrata.
EL lisas 27 Vene varilaevastiku alust sanktsioonide nimekirja
Euroopa Liit lisas täna sanktsioonide nimekirja 27 Venemaad abistanud laeva, peamiselt nafta- ja gaasitankerid. Üks sanktsioneeritud laevadest on parasjagu Eesti majandusvetes ankrus.
Euroopa Liit lisas täna sanktsioonide nimekirja 27 Venemaad abistanud laeva, peamiselt nafta- ja gaasitankerid. Üks sanktsioneeritud laevadest on parasjagu Eesti majandusvetes ankrus.
Norra meretuuleparkide arendaja paneb Saaremaa külje all püsti sada tuulikut
Rahvusvaheline meretuuleparkide arendaja ja Norra omanikega Deep Wind Offshore võitis enampakkumisel Saaremaa külje all asuva Saare 2.1 mereala.
Rahvusvaheline meretuuleparkide arendaja ja Norra omanikega Deep Wind Offshore võitis enampakkumisel Saaremaa külje all asuva Saare 2.1 mereala.