• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Eestist saab politseiriik

  Märt Rask erineb oma eelkäijatest selle poolest, et pärast ametisse asumist ei ole ta rutanud avalikkusele teatama oma kavatsusest hakata senisest tõhusamalt võitlema kuritegevusega, mis ongi tema esmane ülesanne, vaid on hoopis kritiseerinud politsei jõudemonstratsioone, millega on kaasnenud korravalvurite seaduserikkumised.
  Siseminister peaks koos politseijuhtidega hakkama võitlema selle vastu, et politseinikud ei samastuks kurjategijatega, sest seadust rikkuv politseinik on tavakodanikule palju ohtlikum kui mõni kuritegeliku grupeeringu liige. Tahaks loota, et siseministri vahetumisega ei kordu sellised aktsioonid, nagu olid moonisõda ja ajalehe Eesti Ekspress leviku takistamine. Samuti peaks uus siseminister seisma hea selle eest, et lõpeksid politsei rünnakud advokaatide vastu, sest advokaadid on arvatavasti ainsad, kes suudavad pakkuda kodanikele kaitset, kui nende ründaja on politsei.
  Suures kurjategijate vastu võitlemise tuhinas on Eesti politsei mitmel korral unustanud, et politsei ülesanne on kaitsta kodanikke vägivalla eest. Selle asemel, et oma kohust täita, on mitmed politseinikud oma riigi kodanike suhtes käitunud ebaeetiliselt ja vägivaldselt. Et vältida Eesti muutumist politseiriigiks, tuleb hakata tõsisemalt võitlema politseinike vägivallatsemise vastu. Uue siseministri poolt ajakirjanduses avaldatud mõtete kohaselt soovib seda teha ka Märt Rask.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Eva Truuverk: Eestist võiks saada rohepöörde Silicon Valley
Kui me tahame ühiskonda järgmisele tasemele tõsta, peame leidma uue mudeli, mis soodustaks arengut ning mille tulemusena looduskeskkond on hoitud ja taastatud, kirjutab arvamuskonkursi Edukas Eesti toetaja, Rohetiigri eestvedaja Eva Truuverk.
Kui me tahame ühiskonda järgmisele tasemele tõsta, peame leidma uue mudeli, mis soodustaks arengut ning mille tulemusena looduskeskkond on hoitud ja taastatud, kirjutab arvamuskonkursi Edukas Eesti toetaja, Rohetiigri eestvedaja Eva Truuverk.
Börs: Dow Jones tõusis kaheksa kuu kiireimas tempos
USA aktsiaturgudel oli neljapäeval korralik tõus ning investorid kasutasid omikronitüve murest tekkinud langust ostmiseks, vahendab Reuters.
USA aktsiaturgudel oli neljapäeval korralik tõus ning investorid kasutasid omikronitüve murest tekkinud langust ostmiseks, vahendab Reuters.
Volkswageni autotarkvaraettevõte muudab oma äristrateegiat Eestis
Volkswagen Grupi tarkvaraalaseid kompetentse koondav ettevõte CARIAD SE muudab oma strateegiat ja äritegevuse fookust Eestis. Selle tulemusel hakkab CARIAD Estonia haldama kõiki ettevõtte rahvusvahelisi tütarettevõtteid.
Volkswagen Grupi tarkvaraalaseid kompetentse koondav ettevõte CARIAD SE muudab oma strateegiat ja äritegevuse fookust Eestis. Selle tulemusel hakkab CARIAD Estonia haldama kõiki ettevõtte rahvusvahelisi tütarettevõtteid.
Madis Toomsalu võimalikust kriisist kinnisvaras: juba tasub karta
„Juba tasub karta,“ ütles LHV Grupi juht Madis Toomsalu kinnisvaraturult terendavaid kriisimärke hinnates. Eelmine kinnisvarakriis tema sõnul küll ei kordu, kuid märke uue krahhini viivast on turul küll.
„Juba tasub karta,“ ütles LHV Grupi juht Madis Toomsalu kinnisvaraturult terendavaid kriisimärke hinnates. Eelmine kinnisvarakriis tema sõnul küll ei kordu, kuid märke uue krahhini viivast on turul küll.