Artikkel
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Kuhu panna 100 miljonit?

  Praegu tundub üks pakili-ne asi olevat teed, mille linn võiks korda teha. Jube on küll, kui peab igal pool aukudest ja loikudest mööda ukerdama. Jalakäijad kannatavad samuti. Kui raha läheks teede korrashoiuks, oleks see õige koht.
  Suvel üritati Laagna teed lappida. Samas pole terve tee ulatuses kõnniteed üldse valmis tehtudki. Kujutan ette, et palju jalgrattaomanikke sõidaks mööda sedasama Laagna tee äärt kasvõi linna tööle, kui seal oleks võimalik sõita. Jalgrattateed Tallinnas puuduvad. Need aga kahandaksid seda kohutavat autodevoolu Tallinnas. Näiteks on raske Sakala tänavalt bussiga välja sõita, ei mahu pargitud autode tõttu läbi.
  Linna peaks kuidagi puh-taks saama. Kui ma käin näiteks komandeeringul Soomes ja ma ei vaheta särki kaks päeva, siis pole mul krae eriti mustaks läinud. Aga kui ma olen Eestis, siis ei tule see kõne alla. Oleks vaja kuidagi tänavate puhastust korraldada. Kui ma käin ise mööda linna, ei pane nagu tähelegi, kuid välismaalasega käies on piinlik. Vaja oleks linna välisilme puhtaks saada, nii nagu see on teistes kultuurmaades. See distsiplineeriks meid ka sisemiselt.
  Kui kõik kiruvad neid tänavaid, siis minu meelest on nad justkui veidi paremaks läinud. Samas ajavad prügikastid üle jms. Vanasti tehti laupäevakuid, mina läheks ka praegu, kui keegi kutsuks.
  Olulisim ja kiiresti lahen-damist vajav probleem on liikluskorraldus ja teedeehitus. Mõtlen selle all uute teemagistraalide rajamist -- näiteks üle Tondi sõjaväeosa ja raudtee viadukti ehk Järve ristmiku ja Mustamäe ühendamist. Teha uus trass Tammsaare tee pikendusse. See sõlm saaks ehitatud ca sajakonna miljoni krooniga.
  Jalgrattateede peale mõeldakse, aga ehk veel tähtsam on anda mingid eelised ühistranspordile. Tänavate esimesed sõiduread peaks seisvatest autodest vabaks saama, peaks rajatama parklaid ja mitmekorruselisi parkimishooneid. See on üks primaarsemaid probleeme.
  Maanteed ja vanalinna korrastamine. Kui me tahame turiste Tallinnasse meelitada, siis me peame ka vanalinna korda tegema, ma mõtlen vanemate majade kapitaalset remonti, ja nõudma seda ka uute omanike käest. Teede remonti peab tegema, liiklussõlmi laiendama, see on linnale põhiline. Paljud eramajade omanikud ei taha oma planku värvida -- selle üle peaks ikka muret tundma ja vähemalt fassaadi üle värvima. Ma ei hakka rääkima lennujaamast, et selle sada miljonit võiks hoopis paigutada Tallinna lennujaama, arendada üht transpordiliiki. Kuid eks ka Tallinn areneb pidevalt.
 • Hetkel kuum
Jaeinvestoreid tuleb üha tõsisemalt võtta
Oma Tallinna börsi rahapaigutustega miinuses istuv värske investor teeb teene mitte ainult iseendale, vaid temasugustele jaeinvestoritele laiemalt, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Oma Tallinna börsi rahapaigutustega miinuses istuv värske investor teeb teene mitte ainult iseendale, vaid temasugustele jaeinvestoritele laiemalt, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Peeter Koppel: ees võib oodata inflatsiooni teine laine
SEB privaatpanganduse strateeg Peeter Koppel hoiatas Äripäeva raadio hommikuprogrammis teise inflatsioonilaine eest ning hindas, et kuigi energiahinnad on kindlasti üks oluline inflatsiooni komponent, siis päris juurpõhjusena seda vaatlema ei peaks.
SEB privaatpanganduse strateeg Peeter Koppel hoiatas Äripäeva raadio hommikuprogrammis teise inflatsioonilaine eest ning hindas, et kuigi energiahinnad on kindlasti üks oluline inflatsiooni komponent, siis päris juurpõhjusena seda vaatlema ei peaks.
Investor, kelle juures käivad rahahädas inimesed nõu küsimas
Jekaterina Tindi lugu investoriks saamisel algas aastal 2010, kui ema kinkis talle raamatu “Rikas isa, vaene isa”. Seda lugedes tabas tulevast investorit teadmine, et inimesel on võimalik ka niimoodi raha teenida, et tegelikult raha teenib ennast ise.
Jekaterina Tindi lugu investoriks saamisel algas aastal 2010, kui ema kinkis talle raamatu “Rikas isa, vaene isa”. Seda lugedes tabas tulevast investorit teadmine, et inimesel on võimalik ka niimoodi raha teenida, et tegelikult raha teenib ennast ise.
Reaalajas börsiinfo
Lillemüüja laseb pikalt tegutsenud äri pankrotti: pole enam mõtet
Varem Viru lilleturul kioskit pidanud lillede jaemüügiga tegelev Kaeralill koondas töötajad ja läheb pankrotti.
Varem Viru lilleturul kioskit pidanud lillede jaemüügiga tegelev Kaeralill koondas töötajad ja läheb pankrotti.
Boroditš võitis Tallinnalt 90 000 eurot
Endine poliitik ja Tallinna Linnatranspordi juhatuse liige võitis kohtuvaidluses ettevõttega hagi, mille eest määrati talle 90 000 euro suurune hüvitis ühes viivistega.
Endine poliitik ja Tallinna Linnatranspordi juhatuse liige võitis kohtuvaidluses ettevõttega hagi, mille eest määrati talle 90 000 euro suurune hüvitis ühes viivistega.
Sõda pühkis kolmandiku Ukraina majandusest
Ukraina majandus vähenes eelmisel aastal ligikaudu 30 protsenti, võttis Soome Panga arenevate majanduste uurimiskeskus Bofit kokku Ukraina ametiasutuste esialgsed andmed.
Ukraina majandus vähenes eelmisel aastal ligikaudu 30 protsenti, võttis Soome Panga arenevate majanduste uurimiskeskus Bofit kokku Ukraina ametiasutuste esialgsed andmed.
Nädala raadiohitid: kas turgudel optimismi jagub?
Kas turgudel jätkub optimismi ning kui kaua võib kesta jahedam seis majanduses - need teemad huvitasid Äripäeva raadio kuulajat sel nädalal enim.
Kas turgudel jätkub optimismi ning kui kaua võib kesta jahedam seis majanduses - need teemad huvitasid Äripäeva raadio kuulajat sel nädalal enim.

Olulisemad uudised

Boroditš võitis Tallinnalt 90 000 eurot
Endine poliitik ja Tallinna Linnatranspordi juhatuse liige võitis kohtuvaidluses ettevõttega hagi, mille eest määrati talle 90 000 euro suurune hüvitis ühes viivistega.
Endine poliitik ja Tallinna Linnatranspordi juhatuse liige võitis kohtuvaidluses ettevõttega hagi, mille eest määrati talle 90 000 euro suurune hüvitis ühes viivistega.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.