23. jaanuar 1996 kell 22:00

Linnapea saab endale uhke ametikorteri

Täna esitletakse Tallinna linnapea ametikorterit. Maja remondi maksumus oli kolm miljonit krooni, teatas Tallinna kesklinna valitsuse vanema asetäitja Aldo Niilus.

Roosikrantsi 4b asuv väike maja on olnud kogu aeg Tallinna linna bilansis. Kuna maja seni rentinud välisturismivalitsuse makstav rent ei rahuldanud linnavalitsust, loobuti sellest, rääkis Niilus. Tema sõnul kulus maja remondiks koos haljastusega kolm miljonit krooni. Ehituse peatöövõtu leping sõlmiti ASiga Inrestauraator. Maja üldpind on 552 m².

«Kuna linnavalitsuse istungite saal on üsna koormatud ja küllalt väike ning kesklinnaosa valitsusel puudub kooskäimise koht hoopiski, leidsime, et Roosikrantsi tänaval asuva maja alumine korrus sobiks vastuvõttude ja seminaride korraldamiseks,» selgitas Tamm. Maja kasutatakse linnavalitsuse residentsina. Kuna paljudes Põhjamaade linnades on linnapeadel ka oma ametikorter, otsustati maja teisel korrusel asuvad neli tuba ja köök jätta tulevase linnapea ametikorteriks.

«Mina sinna elama ei lähe ja arvan, et nii on mõistlik,» rääkis Tamm ning lisas, et jääb elama oma Gonsiori tänaval asuvasse korterisse. ÄP

Hetkel kuum